Wat is het grootste pretpark van de wereld?

De maatschappij
Kermisattractie

Amerika

Het grootste attractiepark in de wereld staat in Amerika. Het is het Walt Disney World Resort in Orlando, Florida. Het attractiepark is eigenlijk een verzameling van een aantal grote themaparken. Er vier pretparken: the Magic Kingdom, de Epcot, Disney-MGM Studios en Animal Kingdom. Ook zijn er twee waterpretparken: Blizzard Beach en Typhoon Lagoon.

Slapen

En voor iedereen die wil blijven slapen is er plaats in de Disney-resorts en Disney hotels. Omdat het zo'n enorm groot park is, rijdt er een monorail (een soort trein) om alle bezoekers van het ene park naar het andere te brengen!

Lees ook: Hoe verzinnen pretparken de attracties?

Disney

Disney World was niet het eerste Disney park. In 1955 opende in Anaheim, Californië (ook in Amerika) het allereerste Disneypark: Disneyland Park. Meteen al na de opening van dit park droomde Walt Disney over een nog groter park. In 1971 ging de deuren open van dit enorme park: Disney World. Helaas was Walt Disney toen zelf al overleden.

Populair

Disney World is nog steeds heel populair. In 2006 zijn er ongeveer 50 miljoen bezoekers geweest! Om te vergelijken: Het drukst bezochte attractiepark in Nederland is De Efteling, met ongeveer 3 miljoen bezoekers in 2006.

Weet jij ook...

Wat de allereerste attractie van de Efteling was?
Wanneer het eerste pretpark gemaakt is?