Waarom dragen weervrouwen altijd hoge hakken?

De maatschappij
Waarom dragen weervrouwen altijd hoge hakken?

Kijk jij wel eens naar het weerbericht op tv? Valt jou dan ook op dat de weervrouw altijd hoge hakken dragen? Willem Wever zocht uit waarom dat eigenlijk zo is. 

De hakken van de weervrouw

De hoge hakken die de weervrouwen dragen bij het weerbericht is iets van de laatste 5 jaar. Eigenlijk heeft dat te maken met hoe de weermensen in beeld komen.

Vroeger

Vroeger was vaak alleen het bovenlijf te zien. Dan had je een net jasje aan, maar kon je met je korte broek en op blote voeten het weerbericht vertellen. Grappig he! Zolang datgene wat in beeld kwam er maar wel netjes uitzag. Vooral nieuwslezers achter een desk konden heel goed verstoppen wat ze als onderkleding aanhadden.

Van top tot teen in beeld

De laatste jaren wordt het beeld vaker afgewisseld. Daardoor ben je soms alleen met je bovenlijf, maar ook wel eens van top tot teen in beeld. Dan is het voor het plaatje mooier als je ook mooie schoenen draagt.

Waarom dan die hakken?

Het dragen van hakken is zeker niet verplicht, hoor. Alleen het maakt je lijf net wat langer. Op beeld lijk je namelijk juist wat breder dan je in werkelijkheid bent, dus met de hakken proberen we stiekem wat lengte erbij te snoepen.

Bron: Helga van Leur, weervrouw
http://www.helgavanleur.nl

Lees ook: Hoe kunnen nieuwslezers van het journaal hun teksten onthouden?