Wat is de Dag van de Aarde?

De maatschappij
Huisje aan een meer met bergen op de achtergrond

De Dag van de Aarde is een evenement dat elk jaar plaatsvindt op 22 april. De dag is opgericht zodat mensen meer gaan nadenken over hun koopgedrag, en de invloed daarvan op de aarde. Het thema van 2021 is 'Restore our Earth' (Herstel onze aarde). 

Het begin

De Dag van de Aarde wordt voor het eerst gevierd in 1970. Vooral in Amerika en een aantal Spaanstalige landen is de dag populair. Veel tv-stations besteden er aandacht aan. Wist je dat ze naast de Dag van de Aarde ook de Maand van de Aarde hebben. Deze loopt van 22 april tot eind mei. De organisatie van de dag wordt gedaan door de Earth Day Association.

Nederland

In Nederland is de organisatie in handen van Stichting Dag van de Aarde. Door het hele land heen zijn er verschillende activiteiten waar je bij aan kan sluiten. Zo kan je je aansluiten bij de grootste schoonmaak ploeg ter wereld. In 2020 bestond de Dag van de Aarde 20 jaar. Om dat te vieren wilde de Earth Day Association de grootste schoonmaakploeg ooit bij elkaar krijgen om zoveel mogelijk rotzooi op te kunnen ruimen.

2021

Het thema van dit jaar is: Restore our Earth. De organisatie roept iedereen op om na te denken hoe we onze aarde kunnen herstellen. We hebben een gezonde aarde nodig om op te leven.