National Coming Out Day

De maatschappij
pride flag

11 oktober is de National Coming Out Day. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het uit de kast komen, wat in het engels "coming-out" is. Als je openlijk voor je seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt, ben je "uit de kast". 

Op deze speciale dag worden mensen ook aangemoedigd om steun en begrip te tonen aan de LHBTIQA+ gemeenschap. Dit betekent dat we allemaal ons best kunnen doen om anderen te respecteren en te accepteren, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit. 

Spannend

Voor sommige mensen kan het ontdekken van hun identiteit best eng zijn. Ze kunnen bang zijn dat anderen hen niet zullen begrijpen of accepteren. Maar op "National Coming Out Day" worden ze aangemoedigd om hun gevoelens te delen en te vertellen aan hun familie, vrienden en de wereld wie ze zijn en waar ze van houden.

Het is belangrijk om te weten dat "Coming Out" een persoonlijke keuze is. Niet iedereen voelt zich klaar om dit te doen en dat is helemaal oké! Sommige mensen hebben meer tijd nodig om zichzelf beter te begrijpen en dat is volkomen normaal.