Alles over TikTok

Alles over TikTok
tiktok

Wat is TikTok?

Misschien ken je de app nog onder de naam ‘’Musical.ly’’, maar inmiddels staat de razend populaire hype beter bekend als TikTok. TikTok komt uit China, het is een gratis app waarmee je filmpjes kunt opnemen en bekijken. Je kunt bijvoorbeeld mee playbacken met je favoriete liedjes, of een grappige sketch opnemen. Je mag de app officieel gebruiken vanaf 13 jaar en ouder.

De video’s zijn makkelijk te delen op andere social mediakanalen en zo worden sommige (Nederlandse) TikTokkers superbekend! TikTok heeft inmiddels meer dan een miljard downloads en het wordt als maar meer. Dit betekent dat TikTok op het moment populairder is dan Snapchat en Twitter. 

De drie populairste Nederlandse TikTok gebruikers van het moment zijn: Sara Dol, Nina Schotpoort en Casper Feddema. Als je zelf ook een TikTok gebruiker bent heb je deze TikTok beroemdheden vast wel eens voorbij zien komen. Zo niet, dan kun je ze hier bekijken: 

@officialsaarxSaar is pas 17 jaar en nu al een tijdje super bekend op TikTok! Sinds november 2019 heeft Saar zelfs een eigen serie op TikTok en Instagram.  Haar droom is om een eigen bioscoop film te maken, maar dit is al een goed begin. Bekijk een stukje van de serie hier: 

@NinaSchotpoortxx

Naast TikTok houds Nina zich ook nog eens bezig met Instagram en Youtube waar ze ook superveel volgers heeft! Hier vlogt ze om iedereen een kijkje te kunnen geven in haar dagelijks leven. Op instagram kun je haar supermooie selfies en leuke outfits bewonderen. Nina heeft zelf een eigen kledinglijn! Op haar website https://ninaschotpoort.nl/nina/wie-ben-ik kun je haar merchandise kleding bestellen! 

@TheOfficialCasper

Casper is niet alleen goed in het maken van TikTok video's, hij kan ook nog eens zingen! Casper is in 2017 gekozen tot beste TikTok (toen heette het nog musical.ly) zanger van de wereld. 

Steeds meer bekende Nederlanders zijn te vinden op TikTok, zo ook Bram Krikke heeft sinds een paar maanden de app uitgevonden en heeft inmiddels gemiddeld meer dan 100k likes op zijn video's!

TikTok gevaarlijk?

Ondanks de vele goede voorbeelden en leuke resultaten die TikTok met zich mee kan brengen, komt de app ook regelmatig negatief in het nieuws. Er wordt dan vooral gewaarschuwd dat het belangrijk dat je filmpjes privé zijn. Als je je TikTok account niet op privé hebt staan, kan namelijk iedereen jouw filmpjes bekijken. Zorg er dus voor dat je account is afgeschermt en je alleen vrienden je account kunnen bekijken. Ook is het belangrijk dat je niet teveel informatie deelt op TikTok, bijvoorbeeld waar je woont of andere persoonlijke gegevens. 

 

 

Zit jij al op TikTok?

Rate this article

  • love 36% love
  • lol 20% lol
  • omg 16% omg
  • pff 28% pff
site-footer-logo