Alles over TikTok

De maatschappij
TikTok

Wat is TikTok?

Misschien ken je de app nog onder de naam ‘‘Musical.ly’’, maar inmiddels staat de razend populaire hype beter bekend als TikTok. TikTok komt uit China, het is een gratis app waarmee je filmpjes kunt opnemen en bekijken. Je kunt bijvoorbeeld mee playbacken met je favoriete liedjes, of een grappige sketch opnemen. Je mag de app officieel gebruiken vanaf 13 jaar en ouder.

Erg populair

De video’s zijn makkelijk te delen op andere sociale mediakanalen en zo worden sommige (Nederlandse) TikTokkers superbekend! TikTok heeft inmiddels meer dan een miljard downloads en het wordt als maar meer. Dit betekent dat TikTok op het moment populairder is dan Snapchat en Twitter.

Top 3

De drie populairste Nederlandse TikTok gebruikers van het moment zijn: Sara Dol, Nina Schotpoort en Casper Feddema. Als je zelf ook een TikTok gebruiker bent, heb je deze TikTok beroemdheden vast wel eens voorbij zien komen. Zo niet, dan kun je ze hier bekijken:

@officialsaarx

Sara is pas 17 jaar en nu al een tijdje super bekend op TikTok! Sinds november 2019 heeft Sara zelfs een eigen serie op TikTok en Instagram. Haar droom is om een eigen bioscoop film te maken, maar dit is al een goed begin.