Top 6 dingen waar je moeder ongelijk in heeft

De maatschappij
binnen jas aan
gamen

1. Je krijgt vierkante ogen als je zo lang gamet! 

Een standaard zinnetje voor de ouders.. Op deze manier hopen ze je natuurlijk weg te trekken van je PlayStation of Ipad. Toch is het echt een fabeltje, vierkante ogen kun je natuurlijk niet zomaar krijgen. Wel is het zo dat schermpjes kunnen zorgen voor rode en prikkende ogen. Het is dan ook het beste om niet te dichtbij te zitten en natuurlijk geen uren achter elkaar!  

winterjas

2. Doe je jas binnen uit, anders werkt hij buiten niet meer! 

In de auto met je jas aan.. Het kan zijn dat je dan vaak hoort ‘’Doe je jas uit anders heb je het straks koud!’’, of ‘’Anders werkt je jas buiten niet’’. Dit is eigenlijk helemaal niet waar. Het kan juist handig zijn, want je lichaam houdt zichzelf dan langer warm. 

kauwgom

3. Als je je kauwgom doorslikt, groeit er een kauwgom boom in je buik

Dat kauwgom doorslikken niet goed voor je is, is zeker waar. Het is alleen niet zo dat er dan een kauwgomboom in je buik groeit, of dat het jaren in je lichaam blijft zitten. Delen van de kauwgom worden verteerd en wat er niet verteerd wordt, komt via ontlasting uit je lichaam. 

 

Gelukkig zal je buik er dus niet zo uitzien.. 

Pinokkio

4. Je neus groeit als je liegt, of je duimt gloeit!

Zegt je moeder wel eens ‘’Ik zie dat je liegt, je neus groeit!’’? Nou, ook dat is zeker weten fabeltje! Het gezegde is afgeleid van de bekende film Pinnokio, zijn neus groeit wanneer hij liegt. Buiten deze tekenfilm is het helaas niet zo dat je neus groeit wanneer je liegt, het zou namelijk wel erg handig zijn! 

wortels

5. Als je wortels eet, hoef je geen bril

Wortels bevatten veel vitamine A, net als veel andere groenten. Het is bewezen dat vitamine A goed is voor je huid en ogen, maar het heeft niet veel te maken met of je een bril nodig hebt. 

ziek

6. Je moet een jas aan, anders word je ziek

Een griep of verkoudheid krijg je niet door de kou of tocht, dit komt gewoon van een virus! Wel is het zo dat je ‘’vatbaarder’’ wordt door kou. Dit zorgt er dan weer voor dat als je dit virus al bij draagt of oploopt, je dit eerder krijgt.