Hoe word je matroos op een onderzeeër?

De maatschappij
Onderzeeër

Roan vraagt zich af hoe je matroos wordt op een onderzeeër. Met Jesse gaat hij langs op een echte onderzeeboot, om dit uit te zoeken.

Flipper

Matroos Jamie vertelt de 11 jarige Roan dat het belangrijk is dat je je flipper haalt. Dit is een soort spelt die op je uniform kan. Om je goude flipper te behalen moet je verschillende opdrachten behalen. Samen met Jamie gaat Roan de opdrachten uitvoeren. 

Hoe haal je je flipper?

De eerste opdracht is om boven op de onderzeeboot te komen. Daarna moet Roan vanaf op de onderzeeboot naar beneden gaan. Je moet je hierbij goed vasthouden en voor je gaat ''onderuit!!'' roepen, zodat iedereen weet dat je er aan komt. Een onderzeeboot vaart niet altijd onder water. Als ze in de boot de bovenkant van de tanken openzetten, ''zinkt de boot en gaat hij onderwater. In de onderzeeër is alles heel klein. Roan en Jesse krijgen drie minuten de tijd om hun bed op te maken. 

Vijandelijke schepen

De onderzeeër waar Jesse en Roan op zijn heeft plek voor ongeveer 60 á 70 man en kan maximaal 6 weken onderwater blijven.  Als er vijandelijke schepen in de buurt zijn wordt dit geruisloos vaart genoemd, dit betekent dat iedereen heel stil moet zijn want onder water hoor je veel meer dan boven water.