Wat was de allereerste attractie van de efteling ?

De maatschappij

De Efteling is het grootste en meest populaire attractiepark van Nederland en omstreken. Dit is niet altijd zo geweest: er stonden vroeger zelfs geen attracties in het park!

Omgetoverd

In 1934 werd, op de plek waar de Efteling nu is, een sport- en wandelpark aangelegd. Langzaam werd dit park omgetoverd tot een natuurpark met bossen en vijvers, genaamd “Stichting natuurpark de Efteling”.

Sprookjesbos

Na een paar jaar moest dit park meer toerisme naar het dorp trekken en voor ontspanning en ontwikkeling zorgen van de mensen uit de buurt. Daarop werd er in 1952 besloten om een sprookjesbos te maken. Er waren toen nog maar tien sprookjes in het bos.

Het park was vooral bedoeld voor kinderen tot en met twaalf jaar en de entree was maar tachtig cent. Het park was een groot succes. In 1968, bijna veertig jaar geleden, werd de eerste echte attractie neergezet: de stoomcarrousel. Deze is nu, na wat opknapbeurten, nog steeds in het park te vinden.

Lees ook: Een nacht in een pretpark, hoe is dat?

Anton Pieck

De carrousel stond vroeger op de kermis in Den Helder. Anton Pieck, een van de oprichters van de Efteling, vond het vroeger erg leuk om in deze draaimolen te zitten. Daarom leek het hem leuk om de carrousel te kopen en hem in het park te zetten. Na 1981 ontstond de Efteling zoals we die nu kennen.

De Efteling was niet alleen een sprookjesbos meer, maar een echt attractiepark. Het park werd steeds voller. Als eerste kwam de python, daarna de healve maan (het schip), de piranha(bootjes) en alle andere attracties die er nu staan.

Weet jij ook...

Hoe de achtbanen in de Efteling zijn ontstaan?

Wat het grootste pretpark van de wereld is?