Hoe is het om de hele dag beveiligd te worden?

De maatschappij
Willem Wever

Belangrijke mensen, zoals minister-president Mark Rutte, worden vaak beveiligd. Maar ook sommige getuigen die in de rechtbank tegen een crimineel gaan pleiten, hebben beveiliging nodig. Willem Wever zoekt uit hoe de dag van zo iemand eruitziet!

Belang van beveiliging

De mensen die beveiligd worden doen vaak werk waar sommige mensen heel heftig op kunnen reageren. Bijvoorbeeld een president of een diplomaat. Maar ook mensen die bedreigd worden kunnen beveiliging krijgen. Het werk van een beveiliger is heel belangrijk, want het houdt deze mensen veilig!

Twee politieagenten

Wapens

Beveiligers zijn een soort persoonlijke politie. Ze beveiligen je de hele dag, en dragen net als politieagenten ook wapens! Alleen draagt de politie deze in het zicht, terwijl beveiligers deze juist onder hun kleding verbergen. Dan valt het pistool wat minder op.

Met de beveiliger naar school

Froukje, die deze vraag aan Willem Wever stelde, wordt een dag beveiligd om te zie hoe dat is. En het begint meteen luxe: ze mag niet op de fiets naar school, maar wordt gebracht met de auto! Daarna zit ze gewoon in de klas, maar de beveiliger verlaat het lokaal geen moment. Een beveiliger blijft constant bij degene die hij beveiligt!

Sporten

Ook tijdens het sporten gaat de beveiliger mee. Hij of zij moet een goede conditie hebben, want hij moet degene die hij beveiligt wel bijhouden als hij of zij gaat hardlopen!

Bedreiging!

In de video zie je ook hoe de beveiliger reageert in een situatie waarin er een bedreiging is. Volledig met zwaailichten en sirene!