Hoe word je politie te paard?

De maatschappij
Politiepaard

Politiepaarden worden in Nederland gebruikt ter aanvulling van de motoren, auto’s en fietsen. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt bij grote evenementen of midden in de stad, waar je niet zo makkelijk met de auto kunt komen. Ze zijn dus een goede toevoeging bij de andere vervoersmiddelen, maar hoe word je politie te paard?

Politieacademie

Voor je politie te paard mag zijn, moet je eerst 3 jaar bij de ‘’gewone’’ politie hebben gewerkt. Dit kan door je aan te melden bij de politieacademie. Op de politieacademie word je volledig voorbereid op het zijn van een politieagent(e). Pas na 3 jaar bij de politie werken, kun je meedoen aan een test om politie te paard te worden.

Rijervaring

Eerst wordt er gekeken of je gezond bent, vervolgens moet je een opleiding volgen van maximaal 9 maanden. Hoelang de opleiding precies duurt kan verschillen, dit ligt aan je rijervaring. Ook als je nog geen rijervaring hebt, kun je politie te paard worden. Tijdens de opleiding leer je om het paard goed onder controle te hebben, je paard te verzorgen en natuurlijk ook een beetje theorie. Hierna moet je óók nog een examen afleggen, als je die hebt gehaald ben je officieel een politie te paard.