DIY: hoe speel je Minecraft buiten?

De maatschappij
Hoe speel je Minecraft buiten?

Tijdens deze intelligente lockdown mag je gewoon buiten spelen. Dit geldt alleen voor kinderen tot en met 12 jaar. Dus denk aan een potje voetbal of aan basketbal. Of wat dacht je van het spel Minecraft, maar dan buiten!

Benodigdheden

In plaats van binnen een game spelen, kan dat buiten net zo goed! Dit alles in stijl volgens Minecraft. Via het Zapp YouTube-kanaal leggen Sterre en Matthijs van TeVeelGevraagd uit hoe jij je eigen Minecraft spel maakt. Gaat dit allemaal een beetje te snel? Lees hieronder stap voor stap hoe je alle onderdelen voor het spel maakt. Ook lees je hoe je het spel speelt.

Wat heb je nodig?

Minecraft bovenkant

- 24 verhuisdozen

- Twee colaflessen

- Mint snoepjes

- Lijmstift

- Geprinte afbeeldingen (plaatje 2 is Steve zijn hoofd)

- Schaar

- Scherp mes

- Plakband

- Vouwblaadjes voor origami

Minecraft zijkant

Hoe maak je Steve zijn hoofd?

Pak een doos voor het hoofd en tape de doos aan de bovenkant dicht. Vervolgens print je afbeelding 3 voor de zijkanten van de doos uit en plak je het geprinte papier met een lijmstift op de doos. Spuit de lijm eerst op de doos en laat het kort (5 seconden) drogen en plak daarna het papier op. Gebruik voor de bovenkant van de doos afbeelding 2. De bovenkant is het haar van Steve. Je moet nu alleen nog de ogen eruit snijden als een vierkant.

TNT bovenkant

Hoe maak je een TNT-bom?

Pak een doos en plak op dezelfde manier als Steve zijn hoofd de stukken papier op. Maak twee TNT-bommen, want elke speler heeft 1 bom. Zet in de doos een fles cola neer en vouw de doos dicht. Zorg ervoor dat de opening van de fles boven de doos uitkomt, zodat je de doos niet hoeft de openen wanneer je de colafles wilt openen. Afbeelding 4 is voor de bovenkant van de doos en afbeelding 5 is voor de zijkanten van de doos.

TNT zijkant

Hoe maak je een diamant?

Gebruik voor de diamanten een paar vouwblaadjes. Vouw vervolgens 15 diamanten. Bekijk de video voor het vouwwerk. Na het vouwen, stop je 1, 2 of 3 mint snoepjes in de diamant. Wissel dus steeds van aantal. Geef de ene diamant maar 1 snoepje en de ander dan weer 3 snoepjes. Zo blijft het tot het einde spannend hoeveel mint snoepjes ieder gevonden heeft.

Speluitleg voor twee personen

Het spel bevat drie onderdelen. Tijdens de eerste twee onderdelen is het verplicht om tijdens het spel je zelfgemaakte Minecraft hoofd op te zetten. Je kan het spel ook met vier spelers spelen, maar je hebt dan wel twee keer zoveel spullen nodig. Voor twee personen heb je 2 dozen nodig voor het hoofd, 2 dozen voor de TNT-bom en 10 dozen voor het eerste onderdeel.

Het verloop van het spel

Het eerste onderdeel speel je op 2 meter afstand. Je moet met 10 dozen in totaal al gooiend een piramide op afstand maken. Elke speler krijgt 10 dozen. Je moet zo snel als je kan alle tien de dozen netjes in een vorm van een driehoek zien te krijgen, want dan alleen mag je door naar het volgende spelonderdeel. Verstop van tevoren in een speelveld alle diamanten. Wanneer de eerste persoon aankomt op het speelveld, start de tijd. Vanaf dan heb je 15 minuten de tijd om zoveel mogelijk diamanten te vinden. Het laatste onderdeel is de beslissende ronde! Open al je gevonden diamanten en laat de TNT-bom ontploffen. Met behulp van een koker gooi je in 1 beweging al je mint snoepjes bij de cola. Wie voor de hoogste ontploffing straal zorgt, is de winnaar!