Hoe lang gaat de lockdown nog duren?

De maatschappij
Iemand die binnen zit

Op die vraag heb je niet zomaar het antwoord. Het hangt af van verschillende factoren. De besmettingscijfers in Nederland zijn wel aan het dalen en dus zou je denken dat alles weer open kan? Maar zo eenvoudig is het helaas niet. Thuisonderwijs blijft nog even het nieuwe normaal en wij leggen je uit in dit artikel hoe dat zit.

Thuisonderwijs

Besmettingscijfers

In Nederland zijn nog steeds een heleboel mensen besmet met het coronavirus. De cijfers dalen, maar volgens deskundigen gaan de besmettingscijfers te langzaam naar beneden. Het is daarom niet verstandig om de regels wat minder streng te maken. Basisscholen, pretparken en kledingwinkels blijven voorlopig dicht. De cijfers dalen simpelweg gewoon te langzaam. Maar hoe kan het dat de cijfers te langzaam dalen?

Hoe dan?

Mensen houden zich misschien minder goed aan de regels. Dit kan een reden zijn voor de langzame daling of het kan liggen aan het seizoen. In de winter blijven mensen namelijk vooral thuis en zitten ze dichter op elkaar. Hierdoor kan het virus zich makkelijker verspreiden. Daarnaast kent het virus een nieuw soort variant genaamd het Britse coronavirus. Dit virus is nog veel besmettelijker en kan zorgen voor nog meer nieuwere besmettingen.

Basisscholen

De bassischolen blijven sowieso dicht tot 8 februari. Dit heeft te maken met de Britse variant van het coronavirus. Wanneer de bassischolen weer open zouden gaan, kan het zomaar zijn dat je het virus verspreidt. Zonder dat je merkt, zou je het virus kunnen doorgeven. Dus ook zonder klachten zou je een besmettingsbron zijn voor andere mensen. In de gemeente Lansingerland testen ze nu zoveel mogelijk mensen. Ook al heb je geen klachten. Dit met als doel om een betere kijk te hebben op de verspreiding van het coronavirus en de Britse variant.

Ziekenhuisopnames

In verschillende ziekenhuizen liggen corona patiënten. Wanneer alle maatregelen minder streng worden, komen meer mensen in het ziekenhuis te liggen. De lockdown gaat nog wel even duren. Dit met als doel om het aantal coronabesmettingen tegen te gaan. Gelukkig kent Willem Wever genoeg activiteiten die jij kan doen tijdens de lockdown.