Wat doet een dj?

Wat doet een dj?

Nederland staat bekend om de goede dj’s die hiervandaan komen. Wereldwijd staan ze hoog in de hitlijsten, maar wat doet een dj eigenlijk?

Diskjockey

Dj is een afkorting voor diskjockey. Er zijn twee soorten dj’s. Radio-dj’s die vooral op de radio te horen zijn, en discotheek-dj’s die vooral in clubs en kroegen optreden.

Lees ook: Wat doet een radio-dj?

Van plaat naar computer

Een dj zorgt op feesten voor de muziek. Het zijn/haar taak om de platen in elkaar over te laten lopen of te remixen. Vroeger werd de muziek gemixt op vinyl platen. Tegenwoordig wordt het vooral gedaan met de behulp van computers.

Daarnaast mixte dj’s vroeger vooral nummers van andere artiesten. Nu produceren ze vaak zelf nummers, denk maar aan Calvin Harris of Armin van Buren. Elke dj heeft zijn/haar eigen stijl. Die stijl bepaald vaak ook op wat voor feestjes ze draaien. Zo zal een dj die vooral techno draait, niet zo snel op een popfeestje staan.

Lees ook: Hoe komt een dj aan zijn muziek?

Meer weten…

Jetske en Sam gaan op een zaterdagavond met DJ Jean op stap. In een speciale Hummer Limo rijden ze van de woonplaats van DJ Jean in Almere naar een feest van TMF in Rotterdam waar DJ Jean moet draaien. Tijdens het feest horen en zien Jetske en Sam hoe DJ Jean een zaal in beweging krijgt.

Rate this article

  • love 22% love
  • lol 33% lol
  • omg 17% omg
  • pff 28% pff
site-footer-logo