Top 7 redenen om je ouders te overtuigen dat gamen goed voor je kan zijn!

De maatschappij
Videogame

Gamen slecht voor je? Nee joh! Er zijn veel meer voordelen aan gamen dan je denkt. Je wordt er onder andere een stuk slimmer en socialer van. Lees hier de redenen waarom gamen niet slecht voor je is!

1. Je krijgt meer empathie 

Empathie betekent dat je je kunt inleven in een ander, bijvoorbeeld als iemand verdrietig of juist heel gelukkig is. Gamen is wat dit betreft eigenlijk een beetje hetzelfde als lezen of het kijken van films. Bij deze activiteiten ben je vaak erg betrokken bij keuzes die gemaakt worden. Keuzes zoals iemand zijn of haar leven redden, of juist niet bij de slechteriken. Hierdoor leef je mee, met de persoon die jij op het moment speelt in de game.

2. Je motoriek wordt beter 

Om goed te zijn in een game moet je vaak een goede motoriek hebben. Motoriek betekent de manier hoe je je beweegt en in dit geval van wat je ziet naar hoe je handen bewegen. Door gamen verbetert je ruimtelijk inzicht en word je motoriek beter. 

school

3. Betere concentratie

Als je een druk persoon bent kan het zijn dat je het lastig vindt om je te concentreren. Gamen kan ervoor zorgen dat je je beter leert concentreren omdat je vaak heel precies bezig bent. Als je minder snel afgeleid bent, presteer je namelijk vaak en stuk beter! Dit kan dan weer heel handig zijn voor school!

4. Meer algemene kennis

Algemene kennis is een belangrijk onderdeel in het leven. Voorbeelden van algemene kennis zijn bijvoorbeeld je kennis over de geschiedenis, cultuur of andere dingen in de wereld die je niet altijd op school leert, maar wel belangrijk zijn. Games zijn vaak gebaseerd op de geschiedenis en feiten. Je kunt hierdoor je algemene kennis dus zeker vergroten!

Engelse vlag

5. Je leert sneller Engels 

Veel games worden alleen maar in het Engels gemaakt. Door deze op jonge leeftijd al te spelen, leer je veel sneller Engels. Hierdoor loop je soms al voor op de lesstof die je krijgt.

6. Meer sociale contacten

"Ga eens buitenspelen, gamen is toch niet sociaal!" Heb je misschien wel eens van je ouders gehoord. Maar is dit eigenlijk wel zo? Je kunt namelijk gewoon online gamen, samen met vrienden. Hierdoor leer je soms zelfs samenwerken en kun je tegelijk ook met elkaar praten. 

7. Ontspannen

Gamen is vaak een afleiding, na school of werk kan het heel ontspannend werken om even lekker een potje te gamen! 

Natuurlijk is het belangrijk om wel grenzen te houden. Het is dan ook goed als je thuis regels hebt over gamen. Toch kun je ze voortaan dit artikel laten lezen, als je ouders zeggen dat gamen slecht voor je is! ;)