Wat is de Blue Whale challenge?

De maatschappij
bluewhale

Grote kans dat je dit de laatste tijd wel eens voorbij hebt zien komen, of er een berichtje van hebt gehad. De Blue Whale Challenge. Hieronder lees je wat het is en hoe je hiermee om kunt gaan. 

Wat is het?

De Blue Whale Challenge is spel/challenge dat wordt ''gespeeld'' op social media. Er worden berichten gestuurd op bijvoorbeeld TikTok of Instagram met een account dat vaak de naam ''Blue Whale'' gebruikt en een enge profielfoto heeft. Het account gaat een gesprek met je aan en vraagt of je een spelletje wilt spelen, of vrienden wilt maken. Het spel komt uit Rusland en bestaat uit allerlei opdrachten die onschuldig beginnen, maar steeds heftiger worden. Het doel van het spel is om de speler uiteindelijk zelfmoord te laten plegen. Het account kan ook gaan dreigen als je zegt dat je wilt stoppen met het spel, daarom kun je beter vanaf het begin niet op ingaan. 

Wat moet ik doen als ik zo'n berichtje krijg?

Het beste wat je kunt doen als je een berichtje krijgt wat te maken heeft met dit spel, is het account blokkeren. Ga vooral niet in op de berichtjes en geef het aan bij je ouders. 

Wie zit hierachter?

De mensen die de accounts beheren zijn meestal mensen die anderen pesten of hun vrienden proberen bang te maken.