Hoe krijg je meer volgers en views op TikTok?

De maatschappij
De app TikTok

TikTok is bijna niet meer weg te denken van onze telefoon. Je maakt met de app creatieve filmpjes. De filmpjes duren maar 15 seconden, dus veel tijd heb je niet! Je moet in de eerste seconden de kijker al meteen weten de boeien. Maar hoe doe je dit? Wij geven je drie tips!

1. Maak een filmpje tijdens een populaire challenge

Scrol eerst zelf op TikTok om erachter te komen welke challenge populair is. Doe iets met die ene challenge en geef je eigen twist! Maak het anders dan de rest van de filmpjes. Gebruik je eigen creativiteit, want alleen dan val je op. Bij een challenge hoort een eigen hashtag. Met een hashtag is de kans groter dat je door meerdere nieuwe mensen gevonden wordt.

2. Maak gebruik van humor

Filmpjes met humor scoren goed op TikTok. Het doel van TikTok is vooral gebruikers aan het lachen maken. Het is een app vooral gericht op vermaak. Plaats regelmatig filmpjes. Deze mensen worden beloond, maar vergeet niet dat het wel boeiende filmpjes moeten zijn. Je moet de kijker meteen boeien, want alleen dan zorg je ervoor dat je kijkers blijven kijken. Begin dus niet meteen met een heel lang verhaal, maar start de scène van je TikTok meteen!

3. Wees creatief met filters en tekst

Zet je tekst in het midden of bovenin de video, maar niet aan de onderkant. Onderaan komt namelijk nog een tekst te staan. Denk aan de beschrijving van je video en al je hashtags. Het kan irritaties opleveren wanneer je de tekst niet helemaal kan lezen. Gebruik vrolijke filters! En de laatste tip: film verticaal. Het kan ook horizontaal, maar de meeste filmpjes op TikTok zijn verticaal gefilmd. Wil je meer handige tips? Buma junior zocht het voor je uit!