Top 5 Duurste games ooit gemaakt

De maatschappij
Game controller

Zowel het spelen, als het maken van games kan een heel duur grapje zijn. Wereldwijd worden er dagelijks games gemaakt en bij sommige games duurt het wel jaren tot ze af zijn. Hieronder vind je de top 5 duurste games ooit gemaakt!

5. Destiny - 140 miljoen

Eigenlijk was het de bedoeling om dit spel uit te brengen in 2013. De ontwikkelaars van de game wilde dat het een uniek spel werd en het moest geen standaard verhaallijn hebben. Daarom werd de release datum van de game uitgesteld naar september 2014. De kosten van deze ontwikkeling waren ongeveer 140 miljoen dollar.

Als speler moet je vechten tegen aliens, dit kan alleen of met anderen. Het spel is namelijk ontworpen om met anderen te kunnen spelen in de multiplayer. Je kunt je wapens verbeteren door materialen te verzamelen in de spelgebieden.

starwars

3. Star Wars The Old Republic - 200 miljoen dollar 

Toen de game in 2011 uitkwam hadden 1 miljoen mensen binnen 3 dagen een account gemaakt voor het spel. Er zijn 8 personages die allemaal een eigen verhaallijn hebben. In totaal zijn er 200.000 zinnen ingesproken door stemacteurs.

callofduty

2. Call Of Duty: Modern Warfare 2 – 250 miljoen dollar

Dit is het 6e spel uit de reeks van Call of Duty. De kosten van het spel waren maar 50 miljoen dollar. Die andere 200 miljoen is uitgegeven aan reclame voor het spel, wow!