Top 8 bekendste YouTubers van Nederland

De maatschappij
youtube camera

Wie zijn de YouTubers met de meeste abonnees? Dit lijstje kan natuurlijk steeds veranderen, omdat er abonnees bijkomen of afgaan. Dit lijstje is gemaakt in oktober 2023. Willem Wever heeft gekeken naar de Nederlandstalige kanalen, want er zijn natuurlijk nog meer bekende YouTubers in Nederland. Check onderaan de lijst welke Nederlandse YouTubers ook heel bekend zijn in andere landen omdat ze hun video's in het Engels maken.

8. GameMeneer (1,18 miljoen abonnees)

Met zijn 1,18 miljoen abonnees staat de Don op nummer 8 van de lijst. Hij is geboren in 1990 en sinds 2014 actief op YouTube met zijn gamevideo's. Hij won in 2019 de VEED award ‘’Beste mannelijke YouTuber’’. Ook heeft hij een boek geschreven: Hoe word je gamemeneer? Voor een YouTube-serie van NPO 3 gaat Don samen met Niek Roozen ontdekken hoe het zou zijn als geen YouTuber was, maar chefkok in een restaurant. Check hier de video. 

7. Kalvijn (1,34 miljoen abonnees)

Wist je dat Kalvijn eigenlijk Kelvin heet? Hij begon in 2010 al met het maken van vlogs op YouTube. Hij maakt grappige video's met gekke challenges. Soms is hij ook te zien als presentator op televisie. Maar op zijn YouTube-kanaal zegt hij dat hij YouTube het leukst blijft vinden. 

6. Gio (1,38 miljoen abonnees)

Giovanni Latooy is geboren in 1998 en noemt zichzelf Gio. Hij begon in 2012 met het maken van gamevideo's, maar ging al snel ook vlogs maken over zijn leven en familie. Zijn familie begon zelf ook een eigen YouTube-kanaal: De Latooys. 

5. Milan Knol (1,37 miljoen abonnees)

Het kanaal van Milan Knol kende je misschien eerder als ‘’DagelijksHadee’’ waar Milan samen met andere YouTubers video's maakte. De naam van zijn kanaal is veranderd naar Milan Knol. Inmiddels heeft hij al meer dan 1,3 miljoen abonnees! Milan heeft ook zijn broer Enzo geholpen bij het opstarten van zijn YouTube-kanaal.

 4. Meisje Djamilia (1,2 miljoen abonnees)

De altijd vrolijke MeisjeDjamila staat op een welverdiende nummer 4 in de top! Deze YouTube-ster woont sinds haar 18e in Amerika, maar maakt Nederlandse filmpjes. Ze test graag producten en doet proefjes, hiernaast is ze ook nog eens actrice! In een interview vertelde ze eens dat ze eigenlijk heel verlegen is, maar daar is in haar YouTube video’s in elk geval niks van te merken! 

3. Dylan Haegens (1,95 miljoen abonnees)

Dylan maakte zijn eerste filmpjes met de camera van zijn opa toen hij zo'n 12 jaar oud was. Hij begon met zijn YouTube-kanaal in 2010, waarop hij vooral grappige video's plaatst. Na de middelbare school heeft Dylan een acteursopleiding gedaan. Naast zijn goed scorende YouTube-video's, heeft hij zelfs een eigen bioscoopfilm gemaakt!

2. Stuk TV (2,61 miljoen abonnees)

Het bekende trio Giel, Thomas & Stefan bereikte in 2018 de 2 miljoen abonnees. Ze zijn in 2012 begonnen met het maken van video’s en werden bekend door de meest gekke opdrachten die ze uitvoeren. Sinds ze de 2 miljoen abonnees behaalde, is Talpa de officiële eigenaar van het kanaal. Dit betekent dat Talpa meedenkt en bepaalt in wat voor video’s de jongens maken. Een van hun bekendste programma’s zijn Roadtrippers en het Jachtseizoen.   

1. Enzo Knol (2,74 miljoen abonnees)

EnzoKnol plaatste zijn eerste filmpje in 2013. Hij kwam op het idee door zijn broer: Milan Knol. Enzo vlogt nog steeds elke dag. En met succes: in 2018 behaalde hij de 2 miljoen abonnees. Naast vloggen maakt hij ook gamevideo’s op zijn tweede kanaal.

Nog meer bekende YouTubers uit Nederland

Er zijn nog meer bekende YouTubers uit Nederland die nog meer abonnees hebben. Bijvoorbeeld Jelly met 23,5 miljoen abonnees voor zijn kanaal met gamevideo's. Andere grote YouTubers zijn NikkieTutorials (14,3 miljoen abonnees) en Kwebbelkop (15,1 miljoen abonnees). Ook Atro is een bekende YouTuber. Hij heeft 14,2 miljoen abonnees op zijn kanaal waar hij Arabische gamevideo's plaatst.