Top 8 bekendste youtubers van Nederland

De maatschappij
youtube camera

8. Gamemeneer (1,1 miljoen abonnees)

Met zijn 1,1 miljoen abonnees staat de 25-jarige Don op nummer 9 van de lijst. Hij is sinds 2014 actief op YouTube met zijn gamefilmpjes en won in 2019 de VEED award ‘’Beste mannelijke YouTuber’’. Ook heeft hij een boek geschreven: Hoe word je gamemeneer. 

 7. MeisjeDjamilia (1,2 miljoen abonnees)

De altijd vrolijke Meisjedjamila staat op een welverdiende nummer 8 in de top! Deze YouTube-ster woont sinds haar 18in Amerika maar maakt Nederlandse filmpjes. Ze test graag producten en doet proefjes, hiernaast is ze ook nog eens actrice! In een interview vertelde ze eens dat ze eigenlijk heel verlegen is, maar daar is in haar YouTube video’s in elk geval niks van te merken! 

6. Milan Knol (1,3 miljoen abonnees)

Het kanaal van Milan Knol, misschien beter bekend als ‘’DagelijksHadee’’ waar Milan samen met Don (gamemeneer) en 2 andere vrienden gamevideo’s maakt. Een tijdje geleden is de naam van het kanaal veranderd naar Milan Knol. Inmiddels hebben ze al meer dan 1,3 miljoen abonnees! 

 3. Enzoknol (2,3 miljoen abonnees)

Enzoknol (broer van Milan Knol), ook wel bekend als ‘’de vlogkoning’’ van Nederland. Al in 2015 haalde hij de miljoen abonnees! Zijn eerste filmpje plaatste hij in 2013 en inmiddels vlogt hij nog steeds elke dag! Naast vloggen maakt hij ook gamevideo’s. 

2. Kwebbelkop (11,5 miljoen abonnees)

Op nummer 2 staat Jordi, beter bekend als Kwebbelkop met 11,5 miljoen abonnees. In tegenstelling tot de andere Youtubers in dit rijtje maakt hij Engelse gamevideo’s, dit is dan ook een van de redenen dat zijn bereik zo enorm groot is. Hiermee is hij de bestbetaalde Nederlandse YouTube. 

1. Nikkietutorials  (12,2 miljoen abonnees)

Tot slot de nummer 1, Nikkie tutorials! De Nederlandse Nikkie is visagist en maakt sinds 2008 al video’s op Youtube. In de video’s maakt ze zich op en probeert steeds nieuwe ‘’looks’’ waarbij ze alles verteld wat ze doet. Ze heeft zelf een keer de wereldberoemde Kim Kardashian mogen opmaken! Nikkie de Jager brak door op YouTube door haar ‘’the power of make-up’’ video’s, deze werden over de hele wereld nagemaakt.