De top 3 rijkste YouTubers van Nederland

De top 3 rijkste YouTubers van Nederland
geld

Dat je met YouTube heel veel geld kunt verdienen is inmiddels wel bekend. Naast adverteren voor en tijdens de video's kunnen YouTubers ook samenwerkingen met merken aangaan, die ze vervolgens laten zien in de video's. Hoeveel ze precies verdienen wil bijna geen enkele YouTuber kwijt maar op basis van het aantal abonnees hebben meerdere bronnen een inschatting gemaakt.

In dit artikel heeft Willem Wever een opsomming gemaakt van de 3 best bekeken YouTubers. De schatting van hun inkomen is gemaakt op basis van hun abbonnees, ook zijn er verschillende bronnen die dit bevestigen. Omdat de YouTubers zelf natuurlijk niet zomaar aan iedereen vertellen wat ze verdienen, is deze top 3 een schatting. Onderaan het artikel lees je een uitleg over hoe je geld kunt verdienen door middel van YouTube. 

Enzo Knol 

De 26-jarige vlogger heeft inmiddels bijna 2,5 miljoen abonnees en plaatst élke dag een video. Zijn harde werken wordt beloond want elke vlog krijgt minimaal 600.000 weergaven binnen een dag. Er wordt gezegd dat Enzo tot nu toe ongeveer 4 miljoen euro heeft verdiend. Dit kan natuurlijk meer of minder zijn.

Enzo doet soms ook gesponsorde deals voor in zijn video's, dan promoot hij bijvoorbeeld een product. Een gesponsorde deal kan wel oplopen tot 30.000,-! Naast inkomsten van promoties en advertenties heeft Enzo Knol ook nog zijn eigen merchandise. Dit zijn kleding en producten met zijn naam of hoofd erop. Zijn merchendise is zelfs te koop in een de bekendste supermarkten van Nederland! 

Kwebbelkop

Misschien heb je al wel eens van deze YouTuber gehoord, maar het zou ook goed kunnen dat je geen idee hebt wie het is! Kwebbelkop is namelijk een Engels kanaal. Ondanks dat de eigenaar van het kanaal Jordi van den Bussche gewoon Nederlands is, maakt hij Engelse game video's. Er wordt gezegd dat je met iedere miljoen views, ongeveer 1000,- verdient. Als je dit berekent met het aantal kijkers van Kwebbelkop kom je soms wel op tienduizende euro's per video uit.

Ook bij deze Youtuber zijn grote komstenbronnen merchandise en sponsordeals met bedrijven. Het is natuurlijk superinteressant voor bedrijven om met zo'n populaire jongen samen te werken. Fans nemen veel sneller iets aan van hun idool, dan van een reclamespotje op TV. 

Nikkie Tutorials 

Naast 13,4 miljoen abonnees op Youtube heeft deze wereldberoemde Make-up Artist 14 miljoen volgers op Instagram! Met dit bizarre aantal volgers staat ze in de top 5 best verdienende Instagrammers in de categorie ''Beauty''. Dit betekent dat zij voor één gesponsorde post ongeveer 25.000,- kan vragen. Dit is dan alleen nog maar op Instagram.

Voor haar YouTube video's geldt ongeveer hetzelfde als voor Enzo & Kwebbelkop. 

Rate this article

  • love 21% love
  • lol 17% lol
  • omg 17% omg
  • pff 45% pff
site-footer-logo