Hoe vouw je een goed papieren vliegtuigje?

De maatschappij
Willem Wever

Vliegtuigjes vouwen

Zoef... Heb jij in de aflevering van zondag 28 oktober gezien hoe goed de papieren vliegtuigjes van Diederik door de lucht zweefden? Dankzij een paar speciale vouwinstructies wist hij super snelle papieren vliegtuigjes te vouwen! Wil jij dat ook kunnen? Check dan dit artikel!

Drie soorten

Diederik vouwde in de aflevering drie verschillende papieren vliegtuigjes: de Bullet, de Condor en de Stealth Wing. De Bullet vliegt super snel, de Condor maakt mooie grote bochten en de Stealth Wing vliegt zowel ver als heel erg lang!

De Bullet

Dit vliegtuigje vliegt snel en ver als je het goed gooit, maar het vliegt in de lucht niet erg stabiel. Het racemonster ziet er strak en gestroomlijnd uit. De vouwen zijn zeer compact: nauwkeurige stevige vouwen zijn van groot belang bij het maken van dit vliegtuigje.

Check hier de vouwinstructies voor de Bullet!

De Condor

Dit vliegtuigje produceert een enorme lift bij lage sneldheid, waardoor het langzaam naar beneden glijdt en niet snel op de grond valt. Het is een uitstekene binnenvlieger en zal met trage, soepele bochten alle hoeken van de kamer doorkruisen.

Check hier de vouwinstructies voor de Condor!

De Stealth Wing

Dit vliegtuigje heeft een wat moeilijker ontwerp. Door het zorgvuldig te vouwen, zal je een vliegtuigje creëren die lang en soepel door de lucht glijdt. Wanneer je deze boven je hoofd of vanaf een hoger gebied lanceert, zul je zien dat het snel en lang door de lucht blijft zweven.

Check hier de vouwinstructies voor de Stealth Wing!

Wereldrecord

Wil jij een vliegtuigje vouwen die 70 meter ver vliegt, net zo ver als het papieren vliegtuigje met dit wereldrecord? Check dan deze link voor een filmpje met de instructies voor dit super snelle papieren vlieguigje!

Bron: funpaperairplanes.com