Hoe maken ze van een gewone auto een politieauto?

De maatschappij
Willem Wever

Allard is gigantische fan van politieauto’s, en auto’s in het algemeen. Hij vraagt zich af hoe je een gewone auto ombouwt tot politieauto!

Vlogger

Jan-Willem is politie en legt zijn baan vast in vlogs die hij op Youtube plaatst. Hij laat Allard en Jesse zien hoe deze transformatie van burgerauto naar politieauto plaatsvindt.

Strippen

De auto wordt helemaal leeggehaald. Strippen heet dat. De achterbank wordt eruitgehaald. Ze komen dus niet zo als politieauto uit de fabriek gerold. 

Kogelwerend

De auto wordt ook kogelwerend gemaakt. De auto kan dus een paar kogels tegenhouden als iemand het voertuig beschiet. 

Handmatig

De auto wordt handmatig voorzien van de felle oranje strepen. Per strook wordt het erop geplakt. Alle auto’s worden dus handmatig beplakt! Dan wordt de lichtbak op de auto geplaatst. 

Apparatuur

Er wordt ontzettend veel apparatuur in de auto geplaatst. De sirene bijvoorbeeld wordt voorin de grill van de auto geplaatst. Die maakt dat ontzettende lawaai wat een politieauto maakt. Er wordt ook een computer bevestigd. Als er een melding komt in de meldkamer, wordt dat meteen naar de computer gestuurd die direct een route uitstippelt voor de politie. 

Teddybeer

Allard en Jesse helpen mee de auto in te laden met alle attributen die mee moeten in de auto. Bijvoorbeeld een koevoet voor het doorbreken van deuren, veiligheidshelm, afzetlint, een pion. Ook wordt er een teddybeer ingeladen. Als er een heftige situatie gebeurt waar een kind bij betrokken is, krijgt het kind de teddybeer om troost te bieden.

Met alle extra apparatuur aan boord van de auto moet een politieauto nog minimaal 170 kilimeter per uur kunnen rijden. De aut wordt getest en haalt zelfs de 180 km/per uur, snel man!