Hoe krijg je meer volgers op Instagram?

De maatschappij
instagram

Aantal Instagram accounts
Je foto’s en verhalen plaatsen (posten), delen, bewerken, liken en je vrienden in een bericht taggen. Sinds 2010 is Instagram niet meer weg te denken uit de wereld van sociale media. 600 miljoen mensen hebben een Instagram account en 300 miljoen mensen gebruiken de app iedere dag! Veel hé?!

Iedereen
Iedereen met een Instagram account kan jou volgen en jij kunt andere mensen volgen. Maar hoe zorg jij ervoor dat je meer volgers krijgt en bekender wordt zoals Anna Nooshin? Zij heeft een Instagram account op het gebied van mode. Hieronder staan een paar tips om jouw Instagram account helemaal lit te maken!

Iedere dag
Het belangrijkste is om iedere dag een bericht te plaatsen op jouw Instagram! Geen tijd om iedere dag nieuwe foto’s te maken? Maak dan op 1 dag meerdere foto’s die je over een periode kunt spreiden.  Met apps als “Planonly” kun je alvast zien hoe je profiel eruit komt te zien met alle geplande foto’s. Zo weten jouw volgers dat je actief blijft en altijd wat nieuws plaatst.

Kies jouw stijl
Net als in het dagelijkse leven heb je jouw eigen (kleding)stijl. Bedenk wat jij leuk vindt of een eigenschap die bij jou past. Gebruik dit in je foto’s en verhalen op Instagram. Drink jij bijvoorbeeld iedere dag een blikje cola? Laat dit blikje cola dan op iedere post zien. Het is ook slim om dezelfde soort kleuren en filters te gebruiken voor elke foto die je plaatst. Jouw Instagramaccount is dan een mooi geheel.

Plezier
Het is niet alleen belangrijk wat anderen van jouw bericht vinden, het is vooral belangrijk dat jij zelf blij bent met jouw gemaakte foto of verhaal! Heb plezier in wat je doet! Dat zien volgers ook terug in je berichten.

Tijdstippen
De beste tijdstippen om je foto’s en verhalen te plaatsen is rond het middaguur van maandag tot en met vrijdag of vlak na het avondeten. De meeste mensen kijken dan het vaakst op sociale media, dus ook op jouw Instagram account! Post je berichten niet in de ochtend of op het einde van de middag. Dan valt jouw bericht minder op. Dit is het drukste moment van de dag voor heel veel mensen.

Dezelfde interesses
Het is ook heel leuk om mensen te volgen die dezelfde interesses hebben als jij. Like een aantal foto’s van andere accounts die jij interessant vindt of jou inspireren. Volg deze accounts en plaats reacties op hun foto’s. Misschien liken ze jouw foto’s ook wel, reageren ze erop en wie weet worden ze jouw volger. Hoe cool is dat!

Hash(tags)
Hashtags zijn woorden waarmee de Instagram gebruikers sneller kunnen zoeken naar wat zij interessant vinden. Veel hashtags onder één bericht ziet er soms niet cool uit. Toch?! Maar mensen blijven hierop zoeken. Zoek de juiste hashtags en tags voor jouw foto. Als je bijvoorbeeld cola drinkt op de foto, probeer dan eens de hashtags: #cola, #pepsi, #cocacola, #soda of #lemonade. Het is ook handig als je hier het bedrijf in tagt. Dit doe je door bijvoorbeeld @cocacola te plaatsen in je bericht. Misschien posten grote bedrijven jouw foto’s, dit heet reposten. Wie weet worden jouw foto’s dan bekend onder grote namen.

Nu ben jij helemaal klaar om meer volgers te krijgen!  

Bron: Rowan Blijd