Wordt het werk van dokters overgenomen door robots?

De maatschappij
Wordt het werk van dokters overgenomen door robots?

Er wordt tegenwoordig steeds meer werk overgenomen door robots, maar als robots ook al in een ziekenhuis gaan werken... Blijft er dan nog wel werk over voor de artsen? Bekijk de video waarin Edson samen met Frederique op onderzoek uit gaat!

Verpleegkundigen

Pepper is een robot die kan worden ingezet in onder andere ziekenhuizen. Hij kan bijvoorbeeld vragen of de patiënt veel pijn heeft, filmpjes laten zien en de informatie gelijk in de computer zetten. Ook kan de robot oefeningen doen met patiënten! Dit zorgt ervoor dat verpleegkundige dit niet meer hoeven te doen. Gelukkig blijft er nog genoeg ander werk voor de verpleegkundigen over, zij hebben nu meer tijd om persoonlijke zorg te verlenen aan de patiënt.

VR Bril

In ziekenhuizen maken ze ook steeds vaker gebruik van een Virtual Reality bril. Deze wordt gebruikt om rust te creëren voor bijvoorbeeld wat oudere patiënten die alles te snel vinden gaan of een beetje eng. Je hoort op de Intens of Care vaak enorm veel geluidjes en ziet veel verschillende mensen. Soms zorgt dat voor angsten, door met de VR bril alles nog een keer te beleven worden patiënten vaak rustiger en minder bang.

Robots voor de chirurgen

Het werk dat door chirurgen gedaan wordt, is natuurlijk super belangrijk. Een chirurg is een arts die gespecialiseerd is in een bepaald ding, zoals het hart of de hersenen. Ook chirurgen maken tijdens hun werk gebruik van robots. Robots zijn er om hen te helpen, niet om hun werk over te nemen. De robot helpt hen bijvoorbeeld door het werk te versnellen, chirurgen kunnen een apparaat makkelijk aansturen zodat het hen minder tijd kost en alles nog secuurder wordt gedaan.

Kortom: dokters en verpleegkundigen zullen voorlopig nog werk genoeg hebben, menselijke zorg is namelijk super belangrijk!