Hoe interview je de minister-president?

De maatschappij
Hoe interview je Mark Rutte?

Mark Rutte in onze minister-president. Hij is de grote baas van Nederland. Maar hoe interview je zo’n belangrijk persoon?

Moeilijke vragen

Eva Jinek legt uit dat het heel moeilijk is om Mark Rutte te interviewen. Hij is een aardige en interessante man en geeft altijd antwoord op vragen. Maar wat voor vragen zetten Mark Rutte aan het denken?

Privé en werk

Elk goed interview gaat over iemands privéleven én werk, vertelt Eva Jinek. En na het stellen van een vraag is het belangrijk om niet aan jezelf te denken, maar aan degene aan wie je iets vraagt. Je moet in een interview heel goed luisteren naar wat iemand zegt.

Let op het antwoord

Het is ook belangrijk om te letten op het antwoord. Snap je het helemaal? En is het wel echt een goed antwoord op je vraag, of gaat het antwoord over iets anders?

Aan de slag!

In het torentje van Rutte testen Megan, Thijmen en Marit de tips van Eva Jinek, in een interview met de minister-president. Ze vragen hem het hemd van het lijf over discriminatie en klimaatverandering, maar stellen ook persoonlijke vragen over zijn lievelingsdier en of hij op de fiets naar het werk gaat.

Bekijk de video om te zien of ze dat een beetje goed deden!