Top 8 dingen die je met/voor je opa en oma kunt doen

De maatschappij
openga

Opa’s en oma’s, wat zijn ze toch lief! Ze zijn vaak dol op hun kleinkinderen en het liefst brengen ze zoveel mogelijk tijd met hen door. Misschien wil je het liefst een potje voetballen met ze, maar kan dit helaas niet meer omdat ze nou eenmaal wat minder soepel zijn dan jij! Willem Wever heeft een top 10 samengesteld met leuke dingen die jij met je opa of oma kunt doen, om zoveel mogelijk tijd met ze door te brengen. 

1. Oude foto’s bekijken! 


Klinkt misschien heeel saai, foto’s kijken. Maar je opa en oma zitten vaak vol met interessante verhalen, ze hebben bijna bij elke foto wel een verhaal. Hierdoor kom jij meer te weten over het leven van vroeger, of over je ouders en zijn je opa en oma helemaal gelukkig!

2. Geef opa en oma een Social Media Cursus

Grote kans dat jij degene bent met de meeste kennis over Social Media. Misschien appen je opa en oma er al op los, maar weten ze niet wat snapchat is. Dat is mooi een kans om het ze uit te leggen hoe je Instagram of Snapchat gebruikt. 

kaartje

3 .Stuur ze een kaartje als verrassing 

Een klein gebaar die waarschijnlijk erg veel voor ze zal betekenen! Zoek een mooie kaart uit en schrijf erin waarom ze belangrijk voor je zijn. Reken er maar op dat die kaart op de kast komt te staan. 

4. Ga naar een musical 

Musicals zijn super interessant en leuk. Zoek een musical uit waarvan je wat kunt leren en waarvan je weet dat je opa en oma hem leuk zullen vinden. 

5. Spelletjesavond

Monopoly, Mens erger je niet of Uno! Telefoon uit en aan de kant. Speel spelletjes die je opa en oma graag spelen, misschien kunnen ze jou nog wat leren.

6. Regel een familiedag

Misschien heb je een kleine familie, dan is dit maar een kleine moeite! Als je geen grote familie hebt en niet iedereen in de buurt woont, zal dit waarschijnlijk wat lastiger zijn, maar des te leuker het resultaat! Je maakt opa’s en oma’s vaak het meest gelukkig als zij al hun (klein)kinderen bij elkaar hebben.

dieren

7. Een dagje naar de dierentuin


Dit is natuurlijk het fijnst als je opa en oma nog goed ter been zijn! Anders staan er ook vaak rolstoelen in de dierentuin die gebruikt kunnen worden. 

 

8. Geef een fotoboek cadeau

 Ja, alweer foto’s! Verzamel de leukste foto’s (vraag desnoods je ouders om hulp) en stel online een fotoboek samen. Opa’s en oma’s zijn vaak dol op foto’s en door een fotoboek samen te stellen zien ze ook dat je er tijd in hebt gestoken, daar scoor je sowieso punten mee!