Hoe word je boeieng piloot?

De maatschappij
Vliegtuig

Om piloot te worden heb je nodig: goede hersens, goede ogen en een veel geld! Een opleiding om piloot te worden is namelijk erg duur. Ook moet je natuurlijk stressbestendig zijn en talent hebben om te vliegen!Om piloot te worden heb je de volgende dingen nodig:

  • Goede hersens! Je moet slim genoeg zijn om tijdens het vliegen in te schatten wat je moet gaan doen. Zo moet je goed kunnen hoofdrekenen en een goed geheugen hebben.
  • Goede ogen om goed diepte en afmetingen in te kunnen schatten.
  • En geld! Piloot worden is erg duur.

Om piloot te worden moet je een HAVO of VWO diploma hebben met Wiskunde, Natuurkunde en Engels. Daarna ga je een toelatingstest doen voor de vliegschool, daar wordt gekeken of je talent hebt om te vliegen en of je niet in paniek raakt als bijvoorbeeld je motor in brand staat. Je kan pas piloot worden vanaf 18 jaar. Als je wordt toegelaten heb je 2 jaar de tijd om alle knopjes en vliegregels uit je hoofd te leren. Als je dat eenmaal kan krijg je een vliegbrevet. Dit is een soort rijbewijs voor vliegtuigen. Vaak begin je in wat kleinere vliegtuigen. Bij de luchtvaartmaatschappij krijg je dan nog een vervolgopleiding om met steeds grotere vliegtuigen te vliegen, totdat je uiteindelijk in een Boeing terechtkomt. Er zijn een aantal scholen waar je piloot kunt worden. Zo heb je een KLM luchtvaart school bij het vliegveld Eelde, de Lelystad Luchtvaart School in Lelystad en er is er een bij het vliegveld in Teuge, de Stella Aviation Academy.