Hoe komen goochelaars aan hun trucs?

De maatschappij

Best knap dat goochelaars zoveel trucs uit hun hoofd kunnen doen. Maar hoe komen ze aan de trucs?

Geheim

Eigenlijk is dat geheim, want goochelaars mogen niks verklappen over de trucs die zij doen. Bij hoge uitzondering vertelt een goochelaar toch hoe hij aan zijn trucs komt.

Zelf bedenken

Je kunt op verschillende manieren aan de trucs komen. Je kunt erop komen door de trucs zelf te bedenken. Als je dit niet kan dan kun je een truc ook kopen. Er bestaan zelfs beurzen en winkels waar je ze kunt kopen. Maar zo'n truc kopen is best duur. Om toch aan je trucs te komen kun je ze ook leren uit een boek. Er bestaan verschillende boeken waarin trucs worden uitgelegd.

Drie categoriën

Trucs van goochelaars worden in drie verschillende categoriën ingedeeld. De eerste categorie is de vingervluchtheid. Eigenlijk is dit een soort manipulatie bijvoorbeeld de truc met speelkaarten of een balletje die de goochelaar uit je mond kan halen. De tweede categorie is gezichtsbedrog. Eigenlijk is dit een truc gericht op iets dat je niet goed kunt zien. en de derde categorie is illusie. Bij illusie wordt er iets gedaan wat in werkelijkheid niet zou kunnen.

Wil jij een truc uit de categorie illusie leren? Bekijk het filmpje.