Wat doet een bodyguard?

De maatschappij

Een bodyguard of lijfwacht is iemand die de beveiliging verzorgt bij een ander persoon. Vaak beschermen bodyguards beroemde mensen zoals een popster of een filmster. Maar ook belangrijke mensen zoals een politicus of diplomaat kunnen bodyguards hebben.

Taken

Een bodyguard beschermt dus iemand, maar waartegen precies? Beroemde mensen gebruiken bodyguards vaak als ze ergens naartoe gaan waar veel mensen zijn. Door de grote drukte kan het dan gevaarlijk worden voor die persoon. Een bodyguard zorgt dan dat ze goed van A naar B komen. Ook als een persoon zich niet veilig voelt, als hij is bedreigt bijvoorbeeld, kan diegene een bodyguard met zich meenemen. Het hoeft dan niet heel druk te zijn.

Passief en actief

Er zijn twee soorten veiligheidsmaatregelen die iemand kan nemen om zichzelf te beschermen. Met passieve maatregelen worden apparaten bedoeld die helpen bij je veiligheid. Een kogelvrijvest, een kluis en een gepantserde auto zijn hier voorbeelden van. Bij actieve veiligheidsmaatregelen komen er mensen aan te pas zoals lijfwachten.

Meer weten...

Bodyguard John de Graaf legt uit wat een bodyguard allemaal moet doen. Ben je benieuwd hoe het is om een bodyguard bij je te hebben? Bekijk het filmpje.