Wat doet een zanger?

De maatschappij
Een zanger die van achter is gefotografeerd

Een zanger of zangeres is iemand die de zangkunst beoefent. Je kan zingen als hobby, maar als je het heel goed kan ook als beroep. Hoe bereidt een zanger zich eigenlijk voor op een optreden?

Soundcheck

Voordat een artiest kan beginnen aan het optreden wordt er een soundcheck gedaan. De artiest zingt korte stukjes om te kijken of het geluid overal goed is. Dit doen ze voordat het publiek aanwezig is.

Zangles

Net zoals bij sporten is het bij zingen belangrijk dat je veel blijft oefenen. Ook beroemde zangers en zangeressen hebben nog gewoon zangles! Als je lang op het podium staat is het niet zo handig om zonder voorbereiding te gaan zingen. Daarom wordt er vlak voor het optreden een warming-up gedaan met stemoefeningen.

Supersnel!  

Naast het podium is een kleine kleedkamer. Deze is niet bedoeld om in te relaxen, maar om je supersnel om te kunnen kleden. Een quick change. Artiesten staan te rocken op het podium en zijn vaak naar een paar nummers helemaal bezweet. In die kleedkamer kunnen ze dan een schoon shirt aantrekken.

Meer weten…

Jetske en Kim uit Alkmaar lopen een dagje mee met Marco Borsato. Kim wil graag weten wat deze populaire zanger de hele dag doet. Jetske en Kim volgen Marco voor, tijdens en na een groot optreden in het sportpaleis in Antwerpen. Ook zijn ze erbij als hij zangles krijgt en zelfs als hij door een masseuse onder handen genomen wordt.