Wat moet je allemaal doen en laten om topmodel te worden?

Wat moet je allemaal doen en laten om topmodel te worden?
Modellen op catwalk

Als je model wil worden moet je aan allerlei voorwaarden voldoen. Je moet er natuurlijk mooi uitzien, fotogeniek zijn en vaak ook een bepaalde lengte hebben. Modellen moeten voor een fotoshoot zorgen dat ze er goed uitzien en gezond blijven natuurlijk. Dat betekent: op tijd naar bed, veel water drinken, veel sporten en gezond eten. Maar er zijn meer dingen die modellen moeten doen en laten. Zo mogen ze niet zomaar spontaan naar de kapper omdat ze wel op hun eigen foto's moeten blijven lijken!

Geen sokken dragen

Wist je dat modellen geen sokken mogen dragen als ze op weg zijn naar een fotoshoot? Die zorgen namelijk voor lelijke strepen op je huid. Kijk maar eens als je je sokken uit doet!

Zware baan

Er zijn allerlei soorten modellen, bijvoorbeeld voor in reclames op televisie. Daar hebben ze allerlei soorten mensen voor nodig: dik, dun, slank, dik etc. Topmodellen die op de catwalk lopen of regelmatig op de cover van glamourtijdschiften verschijnen, hebben een superzware baan. 

Weg van je familie

Daarnaast wonen veel modellen in Milaan, Parijs of New York. Dat zijn natuurlijk hele coole steden om te wonen, maar je bent dan wel ver weg van vrienden en familie. Best spannend om in zo'n nieuwe stad te gaan wonen.

Rate this article

  • love 27% love
  • lol 23% lol
  • omg 23% omg
  • pff 27% pff
site-footer-logo