Wat doet War Child?

De maatschappij

War Child is een Engels woord en betekent oorlogskind. War Child helpt kinderen die in oorlog leven, of hebben geleefd. Iedere week wel 15 000 oorlogskinderen in 12 verschillende landen. Maar in de wereld zijn er miljoenen kinderen die een oorlog meemaken.

Als er ergens oorlog is, hebben kinderen het vaak heel zwaar. Soms zijn ze op de vlucht en leven ze zonder ouders. Oorlogskinderen hebben vaak zoveel meegemaakt dat ze bang en verward zijn. Sommige kinderen durven zelfs niet meer met andere kinderen te spelen.

War Child leert deze kinderen weer spelen en plezier maken. Met muziek, dansen, toneel spelen, schilderen, voetballen; dingen die voor jou heel gewoon zijn. Door samen te lachen vergeten kinderen langzaam hun angst en verdriet. Hierdoor krijgen kinderen weer zelfvertrouwen en komen in contact met andere kinderen.

Als je meer wilt weten, neem dan ook eens een kijkje op de website van War Child. Daar vertellen oorlogskinderen wat ze hebben meegemaakt. Ook lees je wat jij voor deze kinderen kunt doen.