Waarom is Pino in Nederland blauw?

Waarom is Pino in Nederland blauw?
Sesame straat

Pino uit Sesamstraat is in Nederland blauw omdat het moest van de Amerikaanse Sesamstraat bazen. De Nederlandse versie mocht niet teveel op de Amerikaanse lijken. Pino is in de Amerikaanse Sesamstraat geel en heet daar Big Bird. 

Big Bird en Pino

In de Engelstalige versie van Sesamstraat speelt een personage dat Big Bird heet. Die lijkt veel op pino, maar heeft gele veren! De Nederlandse Pino is gebaseerd op Big Bird. In Nederland heeft Pino een andere kleur omdat het moest van de bazen van Sesame Street, de Amerikaanse serie. Pino in de Nederlandse Sesamstraat mocht niet hetzelfde zijn als Big Bird in Amerika. 

Van Nederlandse bodem

Personages zoals Tommy, Ieniemienie en Purk zijn Nederlandse bewoners in Sesamstraat, in de Amerikaanse versie komen ze niet voor. Elk land heeft zo zijn eigen versie van Sesamstraat. In Zuid-Afrika is er een muppet die hiv-positief is en in de Amerikaanse versie zit een personage wiens vader in de gevangenis zit. Deze personages worden speciaal ontwikkeld voor die versies van de serie.

Filmpjes

De filmpjes die je tussendoor kunt zien in Sesamstraat zijn vaak wel Amerikaans, Bert en Ernie bijvoorbeeld en Koekiemonster komen in beide programma’s voor. Wist je dat Big Bird soms voorkomt in vertaalde Sesamstraat boekjes? Hij wordt dan vaak Neef Jan genoemd.

Rate this article

  • love 29% love
  • lol 29% lol
  • omg 15% omg
  • pff 26% pff
site-footer-logo