Naar vraag & antwoord

Hoe komt een DJ aan zijn muziek? De maatschappij

Bekijk antwoord
Hoe komt een DJ aan zijn muziek?

martijn van ginneken stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!

Voor een DJ is het erg belangrijk dat hij zijn oren goed openhoudt. In Clubs, in de auto, in winkels etc. Muziek is overal en via internet is bijna alles te achterhalen.

Verschillende DJ's

Er is veel verschil tussen radio-DJ's en club/feest-DJ's. Het publiek is heel anders: Radio DJ's draaien voor mensen thuis, op het werk of in de auto, club-DJ's voor mensen die zin hebben in een feestje. Dan draai je andere muziek.

Radio DJ's krijgen veel muziek van artiesten en platenmaatschappijen, in heel veel verschillende muziekstromingen. Iedere radiozender heeft een muziekredactie. Deze bepaalt uiteindelijk met behulp van de suggesties van de DJ's welke er ook echt op de radio komen. Ze kiezen dan de nummers uit die lekker meezingen en passen bij hun luisteraars.

Bekijk ook: Waar gaat klassieke muziek over?

Club/feest DJ's sturen elkaar vaak muziek toe, maar er zijn ook een aantal websites waar de nieuwste club-platen te vinden zijn, zoals uit Amerika www.beatport.com. Die hebben het onderverdeeld in verschillende stijlen, zodat voor iedere DJ wat te vinden is.

Bron: Radio 538

Weet jij ook...

Hoe muziek vroeger werd opgenomen?

Hoe geluid uit een plaat komt?

martijn van ginneken stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!