Hoe komt een DJ aan zijn muziek?

De maatschappij
dj muziek

Voor een DJ is het erg belangrijk dat hij zijn oren goed openhoudt. In clubs, in de auto, in winkels: echt overal hoor je muziek! Muziek is overal en via internet is bijna alles te achterhalen. Maar toch, hoe komt een DJ aan zijn muziek?

Verschillende DJ's

Welke muziek een DJ draait, hang af van wat voor DJ het is. Er is veel verschil tussen radio-DJ's en club/feest-DJ's. Het publiek is per DJ verschillend. Radio DJ's draaien bijvoorbeeld voor mensen thuis, op het werk of in de auto. Dat is vaak populaire muziek of muziek voor op de achtergrond. Club- en festival-DJ's draaien voor mensen die zin hebben in een feestje. Op deze muziek moet je vaak goed kunnen dansen!

Radio DJ

Radio-DJ's krijgen veel muziek van artiesten en platenmaatschappijen van heel veel verschillende muziekstromingen. Iedere radiozender heeft een muziekredactie. Daar bepalen ze uiteindelijk, met behulp van de suggesties van de DJ's, welke muziek er ook echt op de radio komt. Ze kiezen dan de nummers uit die lekker meezingen en passen bij hun luisteraars.

Club / Feest DJ

Club- en feest-DJ's sturen elkaar vaak muziek toe, maar er zijn ook een aantal websites waar de nieuwste club-platen te vinden zijn. Die hebben het onderverdeeld in verschillende stijlen, zodat voor iedere DJ wat te vinden is. Ook zijn er DJ's die hun eigen muziek maken. Denk bijvoorbeeld aan Armin van Buuren en Martin Garrix. Zij draaien op feesten de muziek de ze zelf in elkaar hebben gezet.

Bron: Radio 538