Wat gebeurt er met de kleren van Koningin Maxima nadat ze ze gedragen heeft?

De maatschappij
Koningin Maxima, Kleding, Willem Wever

Kleding is heel belangrijk als je lid bent van het koningshuis. Een koninklijke garderobe moet kleding hebben voor verschillende gelegenheden: van staatsbanketten tot vergaderingen met staatshoofden en andere belangrijke mensen.

Verder houdt het volk haar ook goed in de gaten, make-up, haar en zelfs hun manier van lopen, alles wordt door de pers onder de loep genomen.

De kast in

Máxima bewaart haar kleding netjes in haar kledingkast. Ze zorgt er natuurlijk wel voor dat ze niet twee keer hetzelfde aandoet bij het bezoeken van mensen. Voor officiële bezoeken wordt dus bijgehouden wat ze draagt.

Ze geeft af en toe iets wat ze zelf niet meer draagt weg aan haar zussen en halfzussen, maar dat gebeurt in elke familie. Ook koopt Máxima niet altijd alleen hele dure merken: ze shopt ook regelmatig bij Zara! Wel heeft Maxima haar trouwjurk uitgeleend aan de tentoonstelling ‘Ja, ik wil’ over alle koninklijke huwelijken vanaf het eind van de achttiende eeuw.

Vrouwelijke stijl

Elk koningshuis heeft zo zijn eigen stijl. Zo was het typisch voor Nederlandse koninklijke bruiloften om te trouwen in een jurk met driekwart mouwen en een hoge kraag. En ja hoor, de trouwjurk van Maxima had inderdaad driekwart mouwen en een hele mooie boothals.

De stijl van Maxima is erg vrouwelijk. Ze draagt kleding van grote merken en ontwerpers, bijvoorbeeld van Valentino en Chanel. Wie zou deze kleding niet willen hebben?