Naar vraag & antwoord

Hoe werkt een webwinkel? De maatschappij

Bekijk antwoord
Hoe werkt een webwinkel?

Marjon Dam stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!

Een webwinkel ziet er anders uit dan een echte winkel. Soms is het alleen maar een kantoortje. Hier komen de bestellingen binnen en de mensen die er werken sturen dit weer door naar andere bedrijven. Zij zorgen er dan voor dat jij krijgt wat je besteld. Andere webwinkels hebben naast hun kantoor een grote loods of schuur. Hierin liggen bijvoorbeeld alle cd’s die ze verkopen. Als ze een bestelling krijgen, zoeken ze de juiste cd’s en stoppen die in een enveloppe om op te sturen. Een webshop is eigenlijk een echte winkel, maar dan zonder een winkel waar je in de stad even langs kunt gaan. De website van de webshop is de winkel. Je kunt op de website de producten bekijken, vragen stellen aan personeel (vaak per telefoon of email), bekijken welke producten je leuk vindt, snel zoeken en in de webwinkel afrekenen.

Voordeel is het grote assortiment van de winkel, het makkelijke zoeken naar dat wat je wil en dat je snel ziet of iets er in jouw maat is. Ook ben je met een paar muisklikken in de volgende winkel en zijn webwinkels altijd open! Nadeel van een internet winkel is dat wat je koopt altijd moet worden opgestuurd. Vaak moet je hiervoor betalen. En als je bijvoorbeeld kleren koopt, kan je het niet eerst passen.

Een webwinkel ziet er anders uit dan een echte winkel. Soms is het alleen maar een kantoortje. Hier komen de bestellingen binnen en de mensen die er werken sturen dit weer door naar andere bedrijven. Zij zorgen er dan voor dat jij krijgt wat je besteld. Andere webwinkels hebben naast hun kantoor een grote loods of schuur. Hierin liggen bijvoorbeeld alle cd’s die ze verkopen. Als ze een bestelling krijgen, zoeken ze de juiste cd’s en stoppen die in een enveloppe om op te sturen.

Wist je trouwens dat webwinkels ook soms aanbiedingen hebben?

Marjon Dam stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!