Hoe worden gamecharacters gemaakt?

Hoe worden gamecharacters gemaakt?

Gamen is misschien wel een van de dingen die je het liefst doet, vaak speel je in de game met een bepaald ''character''. Hoe worden deze eigenlijk gemaakt? Tristan en Tim gingen op bezoek bij gameartist Floris om dit uit te zoeken. 

Uiterlijk

Voor het uiterlijk van een gamecharacter is het belangrijk dat het gamepoppetje eruit ziet zoals hij of zij doet. Bijvoorbeeld als je character heel sterk is, is het logisch als het grote armen heeft. Als je een heel snel poppetje wilt, maken ze hem vaak wat fijner en dunner. 

Jaren

Het maken van een gamacharacter kan wel jaren duren! Hoelang het exact duurt ligt een beetje aan het bedrijf en aan het ontwerp, sommige bedrijven kunnen het namelijk ook in een aantal weken! 

Het ontwerpen 

Meestal zit in de game die je speelt een verhaal, dit is een belangrijke basis. Als je weet wat voor verhaal je wilt vertellen kun je een schets gaan maken van je character en een naam bedenken. Na het schetsen kun je bedenken welke kwaliteiten je character moet hebben. Tot slot ga je je character in 3D verwerken, dit duurt weken tot maaanden. 

Rate this article

  • love 26% love
  • lol 25% lol
  • omg 15% omg
  • pff 34% pff
site-footer-logo