Wat werd het vaakst gegoogeld in 2020?
Elk jaar maakt het bedrijf Google bekend waar mensen het afgelopen jaar het meest naar gezocht hebben. Wij hebben de populairste zoekopdrachten van het jaar 2020 voor je op een rijtje gezet.
5. Snappet
Met op plek nummer vijf het woord Snappet. Het is een programma of website waarop je als leerling je opdrachten kan maken voor school. Dit programma is geschikt voor het onderwijs. Met Snappet kan je digitaal je opdrachten maken voor de vakken rekenen, spelling of woordenschat. Ook is het vak burgerschap voor groep 6 t/m 8 beschikbaar. Een grote kans dat jij dit programma kent vanuit school.
4. Coronavirus Nederland
Zo wilden mensen weten waar de naam coronavirus vandaan kwam, de betekenis van het woord lockdown en wilden mensen de definitie weten van een pandemie. Daarnaast waren de vragen hoe maak je een mondkapje en hoe maak je slijm populair. Dan ging het niet om het slijm wat jezelf produceert, maar om het slijm gemaakt van scheerschuim. Het maken van slijm was waarschijnlijk populair, omdat we zochten naar tips om ons niet te vervelen. We bleven tijden de eerste lockdown voor een lange tijd binnen.
3. Verkiezingen Amerika
Het jaar 2020 was een belangrijk jaar voor de Verenigde Staten. Daar vonden namelijk de verkiezingen plaats. Het was een spannende strijd, want het duurde wel zeker een paar dagen voordat de officiële uitslag bekend was. Uiteindelijk ontving Joe Biden de meeste stemmen. Geen verrassing dus dat dit onderwerp ook hoog heeft gescoord bij de zoekresultaten van Google.
2. RIVM
Op nummer twee staat het RIVM. Dit staat voor Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het RIVM geeft onder meer advies aan de overheid, houdt goed in de gaten hoeveel mensen in Nederland ziek worden en onderzoekt de veiligheid van geneesmiddelen & voedsel. Via de site van het RIVM lees je de symptomen van COVID-19 en zie je de maatregelen staan.
1. Coronavirus
Het zal je waarschijnlijk niets verbazen, maar met stipt op de eerste plek staat het woord coronavirus. Na het zoeken van het woord zie je een grafiek met het aantal coronabesmettingen in Nederland, vind je meer informatie over het virus en lees je alle laatste nieuwtjes rondom deze pandemie. Laten we maar hopen dat het populairste zoekwoord van het haar 2021 in een heel ander woord gaat zijn.
Bron: Google Trends