Hoe vouw ik een Condor vliegtuig van papier?

Wetenschap & Techniek
condor vouwinstructies

De Condor

Dit vliegtuigje produceert een enorme lift bij lage snelheid, waardoor het langzaam naar beneden glijdt en niet snel op de grond valt. Het is een uitstekende binnenvlieger en zal met trage, soepele bochten alle hoeken van de kamer doorkruisen. Voor het maken van dit vliegtuigje heb je een papier nodig op A4 formaat. Je kunt ook het template gebruiken op onderstaande pagina en deze op A4 formaat afdrukken.

Check de vouwinstructies:

Stap 1: 

Leg het papier neer zoals hierboven aangegeven: de lange zijden liggen horizontaal. Wanneer je het template gebruikt, leg dan het papier daarna zo neer dat de kant van de lijnen niet zichtbaar is.

Stap 2:

Vouw de linker bovenhoek naar binnen tot iets over de helft van de pagina. Doe hetzelfde met de rechter bovenhoek. Volg lijn 1 als je het template gebruikt. Bekijk ook het template als voorbeeld wanneer je deze niet gebruikt.

Stap 3:

Vouw de neus naar beneden tot vouwlijn 2 van het template zichtbaar wordt en vouw verder langs de stippellijn.

Stap 4:

Vouw de buitenste vleugelranden in en vouw langs vouwlijn 3 op het template. 

Stap 5:

Vouw de rechterhelft van het vlak over de linkerhelft en vouw langs vouwlijn 4 op het template zodat de buitenranden van de vleugels op één lijn komen. Zie de afbeelding hoe dat er ongeveer uitziet.

Stap 6:

Kijk nu goed naar het template. Vouw de vleugels langs vouwlijnen 5 en vouw de kleine zijvleugels langs vouwlijnen 6. Voeg het vleugel tweevlakskanaal toe door de vleugels enigzins weg te vouwen van de romp. De vleugels hebben een kleine V-vorm als ze vanaf de voorkant worden bekeken. Je bent klaar om te vliegen! Voeg liftspleten toe langs de achterrand van de vleugels om de vlucht indien nodig aan te passen. Je bent klaar om te vliegen!

Template

 

Bron: funpaperairplanes.com