Hoe is gamen ontstaan?

Wetenschap & Techniek
gamen

Het begon allemaal aan het eind van de jaren 50, toen kwam de game ''Tennis for Two uit.  Dit spel zag eruit als het meest simpele computerspelletje ooit! Het spel was te spelen op een analoge computer en was vooral bedoeld om de tijd te doden. Je kon hierbij simpelweg tegen elkaar tennissen op een tv. Dit groeide steeds verder uit naar de eerste GameBoy, GamePads en de eerste spelcomputer!

pong

Na Tennis for Two ontwikkelde de game-industrie zich langzaam verder. Het spelletje Pong kwam ook uit in 1972, misschien weten je ouders nog wel wat dit is! Het spel is gebaseerd op tafeltennis. Pong kon je spelen op een Arcadekast of door het spel bijvoorbeeld op je televisie aan te sluiten.  Helemaal op het begin, kon je het spel alleen spelen op een arcadekast in een kleine kroeg. De arcade kast was binnen twee weken kapot omdat er teveel kwartjes in zaten, haha! Dit liet zien hoe populair het spel was en zo groeide het steeds verder. 

gameboy

In 1989 verscheen de eerste gameboy, nu denk je misschien: huh gameboy?!?! Eigenlijk is de gameboy het begin van de Ninteno DS of de Nintendo Switch. Het was de eerste draagbare spelcomputer ooit! Kun je het je voorstellen hoe bijzonder het was als je er vroeger eentje had?

joystick

De gamepad

De eerste games werden gespeeld met joysticks of op hele grote spelkasten. Rond 1983 werd dan eindelijk de Gamepad ‘’uitgevonden’’ door Nintendo. Ondanks dat de Gamepad/controller een goede uitvinding was, kwam de joystick gewoon terug!