Hoe is gamen ontstaan?

Hoe is gamen ontstaan?
gamen

Gamen is tegenwoordig heel populair en er zijn ontelbaar veel verschillende games. Eigenlijk zijn games en computerspellen bijna niet meer weg te denken uit ons leven, maar waar begon het allemaal?

Tennis for two

Het begon allemaal aan het eind van de jaren 50. Computerwetenschappers dachten dat bordspellen ook digitaal gespeeld moesten kunnen worden en dus gingen ze hiermee aan de slag. Dit is Meneer William Higinbotham in 1958 dan ook gelukt! Hij presenteerde toen het spel Tennis for Two. Dit spel zag eruit als het meest simpele computerspelletje ooit! Het spel was te spelen op een analoge computer en was vooral bedoeld om de tijd te doden. Je kon hierbij simpelweg tegen elkaar tennissen op een tv. 

Na Tennis for Two ontwikkelde de game-industrie zich langzaam verder. Het spelletje Pong kwam ook uit in 1972, misschien weten je ouders nog wel wat dit is! Het spel is gebaseerd op tafeltennis. Pong kon je spelen op een Arcadekast of door het spel bijvoorbeeld op je televisie aan te sluiten.  Helemaal op het begin, kon je het spel alleen spelen op een arcadekast in een kleine kroeg. De arcade kast was binnen twee weken kapot omdat er teveel kwartjes in zaten, haha! Dit liet zien hoe populair het spel was en zo groeide het steeds verder. 

pong

In 1989 verscheen de eerste gameboy, nu denk je misschien: huh gameboy?!?! Eigenlijk is de gameboy het begin van de Ninteno DS of de Nintendo Switch. Het was de eerste draagbare spelcomputer ooit! Kun je het je voorstellen hoe bijzonder het was als je er vroeger eentje had?

gameboy

Super Mario 

Mario is een van de meest bekende spelfiguren uit de gamegeschiedenis. Mario is in 1981 getekend door Shigeru Miyamoto, dit is hoe Mario is ontstaan. Vanaf dat moment is Mario en het verhaal rondom dit mega populaire gamecharacter steeds verder gaan ontwikkelen. 

De gamepad

De eerste games werden gespeeld met joysticks of op hele grote spelkasten. Rond 1983 werd dan eindelijk de Gamepad ‘’uitgevonden’’ door Nintendo. Ondanks dat de Gamepad/controller een goede uitvinding was, kwam de joystick gewoon terug! 

joystick

Games van nu 

Inmiddels spelen we games met een VR Bril en zien we alles in 3D. De game industrie is dan ook iets waar veel geld in te verdienen valt. Zowel professionele gamers als gameontwikkelaars hebben niks te klagen! Tot op de dag van vandaag worden de games nog verder ontwikkeld en wordt het steeds indrukwekkender hoe echt het allemaal lijkt. 

Misschien is het wel het populairste spel van dit moment, Fortnite! Waarom is Fortnite eigenlijk zo populair en verslavend? Je ziet het in deze video: 

Rate this article

  • love 32% love
  • lol 25% lol
  • omg 19% omg
  • pff 25% pff
site-footer-logo