Top 8 duurste auto's ter wereld!

Wetenschap & Techniek
snel
valkyrie

ASTON MARTIN AM-RB 001 3.2 MILJOEN

Deze sportauto is een samenwerking tussen Aston Martin en Redbull Racing. De auto heet Valkyrie en heeft een vermogen van 1175 pk. 

 

 

Bron foto: topgear.com

veneno

Lamborghini Veneno Roadster 3.3 miljoen

Van dit model zijn er slechts 5 gemaakt. Voor zo’n prijs verwacht je dat alles erop en eraan zit toch? Niets is minder waar, want de Veneno heeft namelijk geen dak! Het model werd uitgebracht voor de 50everjaardag van Lamborghini in 2014. De topsnelheid van deze auto is 355 km/h. 

 

Bron foto: Carscoops.com

hypersport

Lykan Hypersport – 3.4 miljoen

Deze auto zou je wel bekend voor kunnen komen, hij was namelijk onder andere te zien in de film Furious 7. Er zijn in totaal 7 exemplaren van deze auto gebouwd, te vinden in Dubai. De topsnelheid van de auto is ongeveer 395 km/h en hij beschikt over 900 pk. 

 

 

Bron foto: autoblog.com

Bugatti

Limited Edition Bugatti Veyron – $3.4 miljoen

De nummer tien van deze lijst kost zelfs al 3.4 miljoen, niet normaal! De Limited Edition Bugatti Veyron kan een snelheid van wel 400 Kilometer per uur behalen. Van deze auto zijn er zo ongeveer 300 gemaakt, dus zeldzaam is hij zeker. Met een vermogen van 1200 pk en dit prachtige uiterlijk verdient hij zeker een plekje in deze top 10!

 

 

Bron foto: exoticarlist.com

mclaren

 Mc Laren P1 GTR - 3.5 miljoen 

Als je een beetje van auto’s houdt, komt de naam McLaren je misschien al wel bekend voor. Deze P1 GTR-versie is helaas niet straat legaal, in tegenstelling tot de Mc Laren P1. De GTR is dan ook de ‘’hardcore’’ versie en bedoeld voor op het circuit. Voor ongeveer 3.5 miljoen heb je dit speeltje in je garage staan. 

 

 

Bron foto: motor1.com

ageraone

 Koenigsegg Agera One - 4.8 miljoen

Deze Zweedse snelheidsduivel heeft een topsnelheid van 440 KM/H. De auto bevat een V8 motor, deze lever 1 Megawatt. Dit staat gelijk aan 1359 pk!! Van 0 naar 400 km/u, doet deze auto ongeveer 20 seconden over. 

 

 

Bron foto: Carmodels.com

rolls

Rolls Royce Sweptail - 13 miljoen

Deze auto is volledig naar wensen van een klant ontworpen, er is er dan ook echt maar 1 van op de wereld. Over de specificaties van de auto is maar heel weinig bekend, ook weten we niet aan wie de auto is verkocht.

 

 

Bron foto: autoweek.nl

bugatti

Bugatti La Voiture Noire – 18,7 miljoen

De duurste auto van de wereld.. De auto werd in 2019 18,7 miljoen geschat! Dit unieke model is gemaakt om de 110everjaardag van Bugatti te vieren.  Hij beschikt over een vermogen van 1479 pk en heeft wel 6 (!!) uitlaatpijpen. De auto is geïnspireerd door het model uit 1936: Bugatti type 57 SC Atlantic, hier werden en 4 van gebouwd. Van de Bugatti La Voiture zal maar.1 exemplaar bestaan, de auto is dus superzeldzaam! Zou jij hem kopen als je genoeg geld had? 

 

 

Foto bron: topgear.com