Alles over de landmacht en drones

Alles over de landmacht en drones

De Koninklijke Landmacht is onderdeel van het Nederlandse leger. In Willem Wever zag je hoe Tim samen met Gijs op bezoek ging bij de landmacht. Gijs wilde antwoord op de vraag: Hoe kan je met een drone stiekem de vijand bespioneren?

Verkenningseenheid

Gijs en Tim mogen mee met een verkenningseenheid van de Landmacht. Er is een vijand actief in de omgeving. Ze hebben het doel om ongezien het vijandelijk gebied binnen te komen en te kijken met hoeveel ze zijn. Ze kijken ook wat voor wapens en voertuigen ze hebben. Spannend! Ze hebben een speciaal verkenningsvoertuig, de Fennek. Deze heeft handige snufjes. 

Fennek

De Fennek is genoemd naar de woestijnvos. Deze is ook stil en onopvallend. De Fennek gaat niet heel snel, zo'n 90km per uur. Maar dankzij de warmtebeeldkijker kan je wel kilometers ver kijken.

Drones

De landmacht gebruikt drones als ze een wat groter gebied willen verkennen en in kaart willen brengen. Zo kunnen ze zien waar de vijand is en zien ze ook of de vijand hen niet staat op te wachten.

Verrekijkers

Vroeger gebruikten militairen alleen verrekijkers, maar met een drone kunnen ze nu makkelijk over bergen en achter muren kijken. En dat de Black Hornet heel stil is en bijna onzichtbaar, dat is ook handig!

Black Hornet

De Black Hornet wordt door militairen gebruikt om het gebied te verkennen. Deze minidrone is even groot als een libelle en weegt evenveel als drie blaadjes papier. De drone heeft drie camera's, waaronder een warmtecamera die in het donker kan kijken. De Black Hornet kan door een slim evenwichtssysteem tot windkracht 6 blijven vliegen. Maar let op, deze drone kan niet langer dan 20 minuten vliegen. 

Video's over de marine:

Hoe word je matroos op een onderzeeër?
Roan wil later marinier worden op een onderzeeër! Hij wil graag weten hoe je een matroos wordt op dit schip. Er werken zo'n 60 tot 70 man aan boord. Samen met Jesse mag Roan voor een dag deel uit maken van deze groep bemanningsleden. Zo komen ze te weten dat je op een onderzeeër nergens bent zonder gouden Flipper. Zou Roan de test doorstaan?

Rate this article

  • love 33% love
  • lol 17% lol
  • omg 0% omg
  • pff 50% pff
site-footer-logo