Wie maakt de coolste tent/hut?

Wetenschap & Techniek
kamperen

Op vakantie gaan tijdens deze vervelende coronacrisis zit er helaas niet in.. Je kunt natuurlijk wel net alsof doen! Maak je eigen hut/tent voor thuis of in de tuin! Willem Wever laat je zien hoe je dit kunt doen.

Wat heb je nodig? 

Je kunt superveel verschillende atributen gebruiken uit je huis. Hoe meer je hebt hoe beter, maar als je sommige dingen niet hebt, maakt dit ook niks uit! Je kunt eventueel ook dekbedden gebruiken. Een kort lijstje:

Een tent met een hond

- Doeken/kleden

- Touw (of waslijn) + (was)knijpers 

- Stoelen

- Kussens

- Lampjes

Bouwen maar!

Afhankelijk van waar je de hut gaat bouwen, kun je alles helemaal zelf bepalen! Als je buiten aan de slag gaat, is het natuurlijk wel handig om met je ouders te overleggen of je de spullen buiten mag gebruiken. Je kunt stoelen gebruiken als basis en met de doeken kun je een dak maken. De knijpers zijn handig om sommige plekken vast te zetten. Met de kussens, dekentjes en lampjes kun je de hut helemaal inrichten hoe jij het wilt. Misschien mag je 's nachts wel in de tent slapen en kun je er kamperen. Of je kunt picknicken door gezellig in de hut met je broer, zus of ouders te eten!