Hoe worden pakketjes bezorgd?

Wetenschap & Techniek
Screenshot

Elke dag worden online heel veel pakketjes besteld. Maar wat gebeurt er nadat je dit doet? Willem Wever neemt  je mee op de route van de webwinkel naar jouw voordeur!

De bestelling

Als je op de knop drukt om iets te bestellen, komt die informatie razendsnel binnen bij de webwinkel. Ze zien van iedereen wat ze hebben besteld en waar het naartoe moet.

De juiste spullen bij elkaar

Vanaf computers sturen een aantal slimme medewerkers de pakketsorteerders aan, zodat jij de juiste spullen zo snel mogelijk in huis hebt! Van speelgoed en boeken tot onderbroeken en wasmiddel.

De producten gaan op de lopende band en worden daar gescand. De machine weet dan zelf naar welke klant het moet. Dat gaat super snel!

Een teckel in een kartonnen doos

In de doos

Als alles gesorteerd is, worden de bestelde  spullen in een doos ingepakt. En wij pakten een bestelling in in een hele bijzondere doos: eentje met ogen! Door een cameraatje ‘ziet’ het pakketje waar het allemaal komt onderweg naar de klant. Dat zie je in de video!

Naar het sorteercentrum

Het pakketje gaat naar het sorteercentrum in de juiste regio, van Friesland tot Brabant. In dat sorteercentrum wordt het pakketje nog specifieker gesorteerd, zodat hij met de bezorger van de juiste stad mee kan.

Met de bezorger mee

De pakketbezorger neemt als allerlaatste jouw pakketje mee, die vervolgens wordt afgegeven bij jou aan de voordeur!