Moederdag: Top 3 DIY cadeautjes

Wetenschap & Techniek
moederdag

Zondag 9 mei is het Moederdag! Het mooiste cadeautje voor een moeder is natuurlijk hun eigen kind, haha ;) Toch is het super leuk om je moeder deze dag te verassen met een ontbijtje op bed of een leuk kleinigheidje. Nóg leuker is om een zelfgemaakt cadeautje te geven waar ze echt iets aan heeft! Willem Wever heeft de leukste (nuttige) DIY Moederdag cadeautjes op een rijtje gezet. 

Alle benodigdheden zijn ook online te bestellen, zodat je niet per se naar de winkel hoeft. 

mok

Gepesonaliseerde mok

Kun jij een beetje tekenen? Mokken met foto's en plaatjes erop zijn natuurlijk heel leuk, maar een échte gepersonaliseerde mok is natuurlijk veel leuker! Met porselein- of watervaste stift kun jij mokken pimpen hoe je zelf wilt. Je kunt er bijvoorbeeld een leuk tekste op schrijven of iets tekenen. 

Wat je nodig hebt: 

- Een (kale) mok waar je mee aan de slag kunt

- Een porselein- of watervaste stift

- Jouw eigen creativiteit!


Voor wat leuke ideetjes kun je eens kijken op deze website. 

 

 

hoesje

Telefoonhoesje pimpen

Grote kans dat jouw moeder een telefoon heeft waar een hoesje omheen zit. Maar vind jij dat hoesje saai en kan ze wel een nieuwe gebruiken? Maak er zelf een! Door een doorzichtig of wit hoesje te kopen, heb jij alle vrijheid om dit oppervlak te pimpen. Je kunt bijvoorbeeld een foto van jullie samen onder het hoesje doen, leuke stickers kopen of het hoesje verven. Wedden dat ze het te gek vindt?!

De benodigdheden kun je hier eigenlijk zelf bepalen, als je maar een hoesje hebt (voor de juiste telefoon natuurlijk) die je kunt pimpen! 


 

happy

Maak je eigen vrolijke sokken! 

Met een paar witte sokken en textielstiften kun je gewoon zelf je sokken pimpen! Kleding met textielstift kan gewoon in de was. Het beste werkt wel om katoenen sokken te gebruiken, daar werken de stiften het beste op. Voor leuke voorbeelden kun je kijken op deze website. 


Wat je nodig hebt:

- Effen sokken (met de juiste maat natuurlijk ;)

- Textielstiften in de kleuren die je wilt