Zijn lasershows gevaarlijk voor de gezondheid?

De maatschappij

Wist je dat een laserstraal zo sterk is dat die door roestvrijstaal metaal heen kan gaan?
Maar als die straal zo sterk is, is de laserstraal van een lasershow dan niet gevaarlijk voor de gezondheid?

Anders

De laserstraal in een fabriek is heel anders dan de lichtstraal van een lasershow. Het is dan ook niet gevaarlijk voor de gezondheid. Dat komt omdat de laserstralen van een lasershow op een andere manier worden gebruikt.

Kastje

Een laserstraal van een lichtshow komt uit een kastje. In het kastje zit een buis, een soort tl-buis, waar de lichtstraal naar buiten gaat. De lichtstraal gaat dan naar een ander kastje waar allemaal bewegende spiegeltjes in zitten. Deze spiegeltjes zorgen voor de verschillende bewegingen. Ook zitten er verschillende kleuren in het kastje waardoor je samen met de bewegende spiegeltjes er een hele mooi lasershow van kunt maken.

Warmte

Het verschil tussen een laserstraal in een fabriek en die van een lasershow zit hem in de warmte. Bij een laserstraal in een fabriek wordt er gebruik gemaakt van warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het metaal wordt gesmolten. Bij de andere laserstraal worden er juist gebruikt gemaakt van licht en kleurtjes.

Zaklamp

Om dit nog duidelijker te maken kun je het vergelijken met een zaklamp. Als je de zaklamp op een punt houdt gaat alle kracht naar dat ene punt. Dit gebeurt bij een laserstraal in een fabriek. Als je de zaklamp nou gaat ronddraaien dan kun je zien dat je er figuurtjes mee kunt maken. Dit gebeurt ook bij een lasershow.