Hoe wordt de TV-serie SpangaS gemaakt?

Hoe wordt de TV-serie SpangaS gemaakt?
SpangaS

SpangaS is een erg populair televisieprogramma! Hoe wordt deze serie eigenlijk gemaakt? Willem Wever zocht het uit!

Verschillende beroepen

SpangaS wordt gemaakt door een team dat bestaat uit mensen met allerlei verschillende beroepen. Zo wordt SpangaS geschreven door een hoofdschrijver en verschillende andere schrijvers. Zij schrijven het script met daarin alle personages, locaties en verhaallijnen. Dit gaat in overleg met de regisseurs van SpangaS. Als het script af is gaat het naar de dialoogschrijvers. De dialoogschrijver bedenkt de gesprekken (dialogen) van de personages. Hij schrijft letterlijk op wat de mensen in de serie tegen elkaar zeggen. Als de teksten geschreven zijn en de rollen verdeeld, krijgt iedereen, de cast (acteurs) en de crew (alle andere medewerkers) het script toegestuurd. De acteurs leren de tekst uit hun hoofd en de regisseurs bedenken hoe ze de scènes op willen nemen.

Figuranten

SpangaS werkt met veel figuranten. Zij hebben zich hiervoor aangemeld bij het productiebedrijf dat SpangaS maakt. Het productiebedrijf heeft een apart figuratieteam dat precies plant hoeveel mensen er bij welke opnames nodig zijn. Misschien kan jij ook wel eens als figurant in SpangaS spelen!

Productieteam

SpangaS heeft een groot productieteam (productieleiders en productieassistenten) dat voor, tijdens en na de opnames ervoor zorgt dat SpangaS gedraaid kan worden. Zo’n productieteam bestaat verder nog uit stylisten, decorbouwers, visagisten, cameramensen, geluidmensen en de regelneven van de productie. De stylisten zorgen ervoor dat de juiste kleding bij elkaar gezocht wordt. Ook bedenken ze bedenken de decors. De decorbouwers bouwen de decors en de visagisten doen de make-up van de acteurs. Cameramensen en geluidsmensen filmen de verschillende scènes. Daarbij worden ze begeleid door de regisseurs. En natuurlijk zijn er ook de regelneven van de productie die ervoor zorgen dat de opnames goed verlopen en die regelen dat iedereen te eten en te drinken heeft.

Monteren

Na de opnames is er nog een heel technisch team van editors en geluidsmensen die alle opgenomen beelden monteren tot de afleveringen die jij ziet op tv.

Rate this article

  • love 28% love
  • lol 20% lol
  • omg 20% omg
  • pff 32% pff
site-footer-logo