Wat was het eerste computerspel?

Wat was het eerste computerspel?
game

Vind jij het ook zo leuk om computerspelletjes te spelen? Er zijn tegenwoordig spellen in alle soorten en maten. Maar wat was eigenlijk het eerste computerspel?

Ruimtespel

Het eerste computerspel was in 1962 gemaakt door de Amerikaan Steve Russell. Hij zette het spel Space War in elkaar. In het spel Space War kun je ruimteschepen besturen. In dit spel moet je proberen om het ruimteschip van je tegenstander kapot te schieten. Dat is niet zo simpel, omdat de zwaartekracht het extra moeilijk maakt. Dit spel kon je niet in de winkel kopen. Het werd alleen in laboratoria gespeeld op super grote computers.

Pong

In 1972 kwam het spel 'Pong' op de markt. Dit is een soort tennisspel. Het ziet er sinpel uit met de twee streepjes (spelers) en het vierkante blokje dat een bal moet voorstellen. Maar het is wel verslavend om te spelen. En dat is wel belangrijk bij een computerspel! Dit spel was ook niet te koop in de winkel, maar werd vooral in winkelcentra en café's gespeeld.

De eerste spelcomputer voor thuis

In 1977 kwam de eerste spelcomputer uit, de Atari. Bekende Atari spellen zijn: Space Invaders, Bricks en Combat. De Atari spelcomputer had ook een joystick. Eind jaren '80 kwam de NES uit. Het eerste Nintendo Systeem. Daarmee kon je games via het scherm van je televisie spelen. Toen ging het snel met de ontwikkeling van computergames en nieuwe spelcomputers. Een Japanse ontwikkelaar vond het een beetje saai om alleen maar games met auto's en vliegtuigen te maken. Hij ontwikkelde 'Pacman'. Een mannetje dat balletjes opeet. Sinds de komst van Pacman vonden meisjes het ineens ook leuk om te gamen. Daarvoor waren het meer de jongens die veel games speelden.

 

Challenges