Wat gebeurt er als de trein pech heeft?

Wetenschap & Techniek
een jongetje met een veilighedshesje aan

Treinen kunnen geen lekke band krijgen! Maar er kunnen een boel andere dingen misgaan bij een trein. Ravi wil dan ook weten wat er gebeurt als de trein pech heeft. Pascal is treinmonteur en legt dat haarfijn uit.

Kapot

Ravi, Pascal en Tess staan in een kapot treinstel. Wat is er aan de hand? Pascal vermoedt dat de motor-aansturing kapot is. De laptop wordt aangesloten en de electronica wordt uitgelezen. Pascal heeft gelijk. Er is een motor kapot. 

Werkplaats

De trein moet naar de werkplaats om te kijken of hij wel echt kapot is. Een van de motoren is kapot. Maar gelukkig heeft de trein er meer en kan dus zelf naar de onderhoudshal rijden. 

Onderzoek

Ravi mag de motor onderzoeken! Met een speciale stootkep en veiligheidshandschoenen kan hem niets gebeuren. Hij ziet dat de motor helemaal zwart is. Deze moet vervangen worden! maar daarvoor moet de trein weer ergens anders heen.

Onder de trein

De trein is van de stroom afgehaald en kan zelf niet meer rijden. Ze kruipen onder de trein. Ravi mag zelf het draaistel losmaken! Hoe cool is dat! Het draaistel wordt vervangen. In de video zie je hoe dat in z’n werk gaat!