Hoe vouw ik een Stealth Wing vliegtuig van papier?

Wetenschap & Techniek
Stealth Wing

De Stealth Wing

Dit vliegtuigje heeft een wat moeilijker ontwerp. Door het zorgvuldig te vouwen, zal je een vliegtuigje creëren die lang en soepel door de lucht glijdt. Wanneer je deze boven je hoofd of vanaf een hoger gebied lanceert, zul je zien dat het snel en lang door de lucht blijft zweven. Voor het maken van dit vliegtuigje heb je een papier nodig op A4 formaat. Je kunt ook het template gebruiken op onderstaande pagina en deze op A4 formaat afdrukken.

Check de vouwinstructies:

Stap 1:

 

Leg het papier neer zoals hierboven aangegeven: de korte zijden liggen horizontaal. Wanneer je het template gebruikt, leg dan het papier neer met het woord 'up' naar boven. Draai dan het papier om, zodat de kant van de lijnen niet zichtbaar is. 

Stap 2:

Vouw de rechterbovenhoek naar beneden en naar links totdat vouwlijn 1 verschijnt op het template. Vouw vervolgens langs de stippellijn.

Stap 3:

Ontvouw de vouw weer die je zojuist hebt gemaakt, zodat je weer het A4 formaat papier ziet zoals op de afbeelding aangegeven.

Stap 4:

Herhaal stap 2 en 3, maar dan met de linkerbovenhoek. Het A4 formaat papier komt er dan uit te zien zoals bovenstaande afbeelding.

Stap 5:

Deze stap is een beetje lastig. Til de linker- en rechterrand van het papier op en duw ze naar elkaar toe, terwijl je de bovenste driehoek op de onderste driehoek vouwt. Hierdoor krijg je een vouw langs vouwlijn 3 op het template, waardoor je, als het goed is gegaan, eindigt met de volgende vouwvorm:

Stap 6:

Vouw de rechterkant over naar de linkerkant via vouwlijn 4 op het template. Knip langs stippellijn nummer 5 zoals op het template aangegeven.

Stap 7:

Ontvouw vervolgens weer je papier, zodat je deze vorm krijgt.

Stap 8:

Vouw de bovenste punt om en plooi langs vouwlijn 6 op het template. Steek de neus in de gleuf die je hebt geknipt langs snijlijn 5 op het template.

Stap 9:

Draai het papier om en vouw de neus langs vouwlijn 7 op het template omhoog.

Stap 10:

Draai het papier opnieuw om. Vouw de bovenste laag van de driehoekige flappen langs de verticale vouwlijn 8 op het template.

Stap 11:

Steek de flappen in de zakken nabij de neus van het vliegtuig. Duw de flappen helemaal in deze zakken.

Stap 12:

Als het goed is, zie je nu deze vorm. Vind nu de vouw die zich onder vouwlijn 5 op het template bevindt. Trek deze vouw naar je toe, terwijl je ook het vliegtuigje half naar je toe vouwt. Hierdoor ontstaan vouwlijnen langs lijnen nummer 9 op het template. Zie de afbeelding voor het voorbeeld.

Stap 13:

Open de vouw die je zojuist gemaakt hebt gedeeltelijk. Als het goed is zie je dan bovenstaande vorm verschijnen.

Stap 14:

Vouw de kleine vleugels naar beneden langs vouwlijnen 10 op het template. Houd het vliegtuig met je duim tegen de neus en je wijsvinger en middelvinger achter snijlijn 5. Lanceer het vliegtuigje voorzichtig boven je hoofd. Je bent klaar om te vliegen!

Template

Check ook:

Check hier de vouwinstructies voor de Bullet!

Check hier de vouwinstructies voor de Condor!

Bron: funpaperairplanes.com