De 8 snelste auto's ter wereld!

Wetenschap & Techniek
een hele snelle auto

Hard rijden in een normale auto is al best spannend. Maar er zijn ook zogenaamde supercars en die gaan nog veel harder. Hieronder hebben we de acht snelste auto’s van dit moment op een rijtje gezet. Racewagens zoals die van Max Verstappen hebben we weggelaten.

8. Tesla Roadster

Tesla is bekend van zijn elektrische auto’s. Maar met de Roadster hebben ze ook een hele snelle auto gemaakt. De Roadster gaat 402 kilometer per uur (km/u). Hij gaat wel sneller naar de 100 kilometer per uur dan de meeste auto’s in deze lijst. Daar doet hij maar 1,9 seconden over. Naast een indrukwekkende topsnelheid, is Tesla ook trots op de accu. Met een volle accu kan je bijna 1000 kilometer ver rijden!

7. Koenigsegg Regera

Koenigsegg is een autofabrikant uit Zweden. Het merk staat bekend om hun hele snelle auto’s. De Regera kwam uit in 2015 en er zijn er maar 80 van gemaakt. Hij is dus erg exclusief. Hij kostte €2,1 miljoen en toch was hij meteen uitverkocht. De auto haalt een snelheid van 410 km/h en heeft 1500pk. PK staat voor paardenkracht. Dit betekent dat deze auto net zo sterk is als 1500 paarden! Wat ook bijzonder is aan de Regera is dat hij maar één versnelling heeft.

6. SSC Ultimate Aero TT

SSC staat voor Shelby Super Cars en die naam hebben ze niet zomaar. In 2007 verbrak de Ultimate Aero TT het record van de snelste auto ter wereld. Hij kan 414 km/u. Maar inmiddels is hij dus niet meer de snelste. Opvallend aan deze auto zijn de deuren die naar boven open gaan, zogenaamde vleugeldeuren. Ook heeft de bolide geen elektronische hulpmiddelen die het rijden makkelijker maken. Je moet dus echt goed kunnen rijden om hem te kunnen besturen.

5. Bugatti Chiron

Dit is de nieuwste auto van de Franse super-autobouwer Bugatti. Voor de veiligheid is zijn topsnelheid elektronisch vastgezet op 420 km/u. De snelheid is dus begrenst. Hoe snel de auto kan zonder die beveiliging weet nog niemand. Misschien kan deze auto dus wel het allersnelst. Het kilometertellertje in de auto gaat tot 500 km/u. Er zijn alleen nog geen autobanden die zulke snelheden aankunnen. 

4. Bugatti Veyron Super Sport

Opnieuw een Bugatti. De Franse automaker heeft er een sport van gemaakt om supersnelle auto’s te maken. De eerste versie van de Veyron was toen hij uit kwam de snelste auto ter wereld, maar hij werd al snel ingehaald. Daarom besloot Bugatti om een nieuwe, snellere versie te maken: de Super Sport. Deze heeft een topsnelheid van 430km/u en heeft 1200pk.

3. Hennessey Venom GT

De Amerikaanse autofabrikant Hennessey zegt zelf dat ze snelle auto’s sneller maken. Het is daarom niet verrassend dat ze in de lijst van snelste auto’s staan. De topsnelheid van de Venom GT werd behaald op een startbaan voor spaceshuttles. Hoe cool is dat? Daar haalde hij een snelheid van 435 km/u. Van 0 naar 100 gaat hij in 2,8 seconden.

2. Koenigsegg Agera RS

De Koenigsegg Agera RS is de snelste auto ter wereld die getest is voor het Guinness Book of World Records. Om het record te pakken hebben ze de Amerikaanse staat Nevada gevraagd om een stuk snelweg af te zetten. Op dat stuk weg hebben ze twee keer een test gedaan om de hoogste snelheid te bepalen. De gemiddelde topsnelheid van de twee tests was 447 km/u!

1. Hennessey Venom F5

Ook Hennessey staat twee keer in deze lijst. De Hennessey Venom 5 is het jongere (en snellere) broertje van de nummer 3. Hij is nog niet officieel getest, maar toch zijn de experts er zeker van dat dit de snelste auto gaat worden. Hij moet maar liefst 484 km/u kunnen halen met behulp van zijn 1600pk. Voor nu is dit de snelste auto. Maar het Zweedse Koenigsegg heeft al een nieuwe auto aangekondigd, de Jesko. En deze kan wel eens het record gaan verbreken.